21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Quimsa τον τίτλο στο BCL της Αμερικής

Με κορυφαίο παίκτη του τελικού τον Μπράντον Ρόμπινσον, που αναδείχθηκε και πολυτιμότερος της διοργάνωσης η Quimsa, από την Αργεντινή, ήταν η ομάδα που κατέκτησε τον πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του Basketball Champions League Americas. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, επικράτησε με 92-86 της Flamengo και ταυτόχρονα με το τρόπαιο απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Intεrcontinental Cup που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Φεβρουάριο.

Στην Antel Arena, η ομάδα από το Σαντιάγο ντελ Έστερο ήταν πίσω με 68-63, στο τέλος της τρίτης περιόδου αλλά επέστρεψε στην τελευταία περίοδο και πήρε το προβάδισμα στο 36’.

Ο Πάμπλο Γκράμαιο με τρίποντο έδωσε πλεονέκτημα 80-77 και ακολούθησε ο Ρόμπινσον με ακόμα ένα σουτ για να ανεβάσει το προβάδισμα στους έξι πόντους. Ένα ζευγάρι ελεύθερων βολών του Φαμπιάν Ραμίρεζ έκανε το σκορ 85-77, και η Flamengo κάπου εκεί παραδόθηκε.

Ο Ρόμπινσον για την Quimsa είχε 26 πόντους με 9/15 σουτ, με 3/6 τρίποντα, που προηγήθηκε ακόμα και με 12 πόντους στο παιχνίδι.

Οι δύο ημιτελικοί, είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο, αλλά σταμάτησαν λόγω της πανδημίας. Στον πρώτο από αυτούς η Quimsa επικράτησε της San Lorenzo με 2-1 νίκες, κι αφού στις 27 Οκτωβρίου, στο τρίτο παιχνίδι, χρειάστηκε να επιστρέψει από to -17 για να φτάσει στη νίκη.

H Flamengo έφτασε στον τελικό αφού επικράτησε στη σειρά best of three της Instituto de Cordoba με 2-0 νίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ