18.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Στην 9η θέση των Power Rankings η Ελλάδα

H πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανήκει στο παρελθόν και η FIBA έβγαλε τα συμπεράσματά της μέσω Power Rankings για την τελική κατάταξη με την Ελλάδα στην ένατη θέση, τη Σερβία στην κορυφή και μία έκπληξη στη δεύτερη θέση.

Η απρόσμενη ήττα της Εθνικής από τη Βραζιλία πολύ πιθανόν να της στερήσει την συμμετοχή της στα προημιτελικά, κάτι που φαίνεται να συμφωνεί με αυτό το σκεπτικό και η FIBA. Λίγο μετά το τέλος της πρώτης φάσης η διοργανώτρια αρχή δημοσιοποίησε το Power Rankings και την τελική 16αδα του τουρνουά με βάση τις εμφανίσεις τους και τη δυναμική τους.

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα η Ελλάδα δεν φαίνεται να περνάει στην οκτάδα αλλά να την τοποθετεί στην ένατη θέση με το μήνυμα: «Ελπίζω ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Ελλάδα θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τον Άτσο Πέτροβιτς και τη Βραζιλία αφού ο προπονητής της Βραζιλίας είπε ότι ξέρει για έξι μήνες πως θα κλείσει τον MVP του ΝΒΑ και ειδικά επειδή είπε ότι ο 40χρονος Άλεξ Γκαρσία έκανε ότι είπε ο Άτσο. Έτσι ναι θέλουμε να δούμε έναν επαναληπτικό για να δούμε πόσο διψάει ο Γιάννης για αίμα».

Από τον όμιλο της Ελλάδας μόνο η Τσεχία βρίσκεται πιο κάτω και συγκεκριμένα στη 13η θέση ενώ η Βραζιλία στην τιμητική 6η θέση. Μπροστά από τη «σελεσάο» βρίσκεται η Ισπανία και η Γαλλία ενώ στην τρίτη θέση είναι η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας, η Αμερική. Από την κορυφή δεν κουνιούνται οι Σέρβοι ενώ η ευχάριστη έκπληξη Αυστραλία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αποτέλεσμα των εξαιρετικών εμφανίσεων της στον πρώτο γύρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ