14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η FIBA ανέλυσε τι θα ισχύσει με τις διοργανώσεις

Η επίσημη ανακοίνωση της FIBA Ευρώπης για την απόφαση αναβολής όλων των διοργανώσεων που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2020 δεν άλλαξε κάτι στην πρωτογενή είδηση που είχε διαρρεύσει από χθες μετά την τηλεδιάσκεψη του κεντρικού γραφείου, αλλά παρείχε ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα ισχύσει με αυτές τις διοργανώσεις το επόμενο καλοκαίρι.

Το πιο σημαντικό ζήτημα, βέβαια, παραμένει η απόφαση που θα πάρει αύριο η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας FIBA, σχετικά με την εισήγηση του ευρωπαϊκού γραφείου για μετάθεση του Ευρωμπάσκετ 2021 για το καλοκαίρι του 2022.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις φετινές διοργανώσεις, οι χώρες που τις είχαν αναλάβει τις διατηρούν και για το επόμενο καλοκαίρι αν επιθυμούν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει νέα υποβολή υποψηφιοτήτων και ανάθεση τον χειμώνα.

Δεν θα υπάρξουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί στις κατηγορίες, ενώ η πρόκριση για το Παγκόσμιο U19 του 2021 η πρόκριση από την Ευρώπη θα δοθεί μέσω κατάταξης, κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική Ελλάδας δεν θα δώσει το παρών, αφού δεν είναι στις πέντε πρώτες θέσεις.

Οσο για τις συμμετοχές για τις διοργανώσεις του 2021 θα γίνουν κανονικά σύμφωνα με τα ηλικιακά και οικονομικά κριτήρια και αναπόφευκτα θα υπάρξουν νέες κληρώσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ