22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Basket League… μισή, αλλά με ενδιαφέρον

Μόλις τρεις αγώνες θα γίνουν το Σάββατο (31/10) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League, καθώς αναβλήθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με το Λαύριο λόγω κορονοϊού.

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στο φετινό πρωτάθλημα θα δώσει η ΑΕΚ, που μετά τη νίκη της στο «Σοφία Μπεφόν» απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Λάρισα, με στόχο το «δύο στα δύο». Η «Ένωση» έχει συμπληρώσει έναν χρόνο από την τελευταία ήττα της στην Basket League, καθώς έχει να χάσει από τις 27 Οκτωβρίου του 2019. Έκτοτε μετράει 16 διαδοχικές επιτυχίες.

Σε ένα παιχνίδι περιορίζεται η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων, αφού στην περσινή σεζόν έγινε μόνο εκείνο της Λάρισας, στο κλειστό της Νεάπολης, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με 86-76.

Ο Ιωνικός Νικαίας θα παίξει και πάλι εντός έδρας, αυτήν την φορά αντιμετωπίζοντας το Περιστέρι, που προέρχεται από νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου στο «Ανδρέας Παπανδρέου», αλλά και την εντυπωσιακή εκκίνησή του στο Basketball Champions League, με το «διπλό» επί της Ρίτας Βίλνιους στη Λιθουανία.

Η πρώτη φορά κατά την οποία οι δύο ομάδες συνυπήρξαν στη «μεγάλη» κατηγορία ήταν τη σεζόν 1983-1984. Από τότε αναμετρήθηκαν συνολικά επτά φορές, με τους «κυανόλευκους» να έχουν το «πάνω χέρι» στην προϊστορία, με πέντε νίκες. Πέρυσι ο Ιωνικός Νικαίας και το Περιστέρι διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά στην Basket League ύστερα από 34 χρόνια, αλλά λόγω κορονοϊού έπαιξαν μόνο μία φορά, με τον πρώτο να κερδίζει με 100-95 στη δεύτερη παράταση στο «Σοφία Μπεφόν».

Στο κλειστό της Καλλιθέας, στη Ρόδο, θα παίξουν ο Κολοσσός και το Μεσολόγγι, με τους νησιώτες να στοχεύον στην πρώτη φετινή νίκη τους και τους φιλοξενούμενους να επιθυμούν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους μετά τη νίκη τους επί του Άρη. Ο Κέβιν Λάνγκφορντ είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ομάδων, αφού ο νυν φόργουορντ του Μεσολογγίου άρχισε τη διαδρομή του στην Ελλάδα από τη Ρόδο τη σεζόν 2012-2013, για να ακολουθήσουν ο Πανιώνιος, ο ΠΑΟΚ και ο Κόροιβος Αμαλιάδας.

Οι «θαλασσί» προέρχονται από τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες από ομάδες που ήταν νεοφώτιστες στην Basket League (Περιστέρι, Χολαργός, Λάρισα), ενώ την τελευταία διετία έχουν απολογισμό απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες 1-6. Τα κατάφεραν μόνο στο παιχνίδι της περασμένης σεζόν, με τον Ιωνικό Νικαίας, εκτός έδρας (79-86).

Συνολικά, στις δεκατέσσερις σεζόν του στη «μεγάλη» κατηγορία ο Κολοσσός Ρόδου σημείωσε 18 νίκες σε 27 εντός έδρας ματς απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες αλλά το προβάδισμά του, ανεξαρτήτως έδρας, είναι μικρότερο με 29 νίκες και 26 ήττες.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31/10
ΟΑΚΑ 19.30 ΑΕΚ-Λάρισα Ψαριανός, Πουρσανίδης Κ., Καρπάνος (Ορφανός Γ.)
Καλλιθέας 16.00 Κολοσσός Ρόδου-Μεσολόγγι Αναστόπουλος Π., Σώμος, Τζιοπάνος Ν. (Βιτζηλαίος Σ.)
«Σ. Μπεφόν» 17.00 Ιωνικός Νικαίας-Περιστέρι Παπαπέτρου Π., Ξενικάκης, Ευφραιμίδης (Ντάβαρης)
Πυλαίας ΠΑΟΚ-Λαύριο Μάνος, Παναγιώτου, Αναστόπουλος Α. (Σιμητόπουλος) Αναβλήθηκε

Κυριακή 01/11
Αλεξάνδρειο 19.30 Άρης-Ηρακλής Κορομηλάς Η., Σταματόπουλος, Κάρδαρης (Παπαδόπουλος Ν.)
«Δ. Τόφαλος» Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός Σχινάς, Τσαρούχα, Θεονάς (Θεοδωρόπουλος) Αναβλήθηκε

Η βαθμολογία:
1. Ηρακλής 2 (1-0)
2. ΑΕΚ 2 (1-0)
3. Παναθηναϊκός 2 (1-0)
4. Μεσολόγγι 2 (1-0)
5. Περιστέρι 2 (1-0)
6. Κολοσσός Ρόδου 1 (0-1)
7. Άρης 1 (0-1)
8. Λάρισα 1 (0-1)
9. Ιωνικός Νίκαιας 1 (0-1)
10. ΠΑΟΚ 1 (0-1)
11. Λαύριο 0
12. Προμηθέας Πατρών 0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ