20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ώρα της επικύρωσης στον ΕΣΑΚΕ

Η πρώτη και μάλλον πιο εύκολη εκκρεμότητα που υπάρχει στον ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα που διακόπηκε οριστικά, φτάνει κοντά στην ρύθμισή της. Ενδεχομένως και αύριο (θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες) ή το αργότερο τις πρώτες δύο ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη των ομάδων με αντικείμενο την επικύρωση της βαθμολογία.

Με τις ευλογίες της Πολιτείας πλέον, οι 14 ομάδες θα παραμείνουν στην Basket League, αφού δεν θα υπάρξει κανένας υποβιβασμός και απλά θα "ανατεθούν" οι θέσεις κατάταξης για την έξοδο στην Ευρώπη.

Το όλο θέμα όμως έχει και το δύσκολο κομμάτι του το οποίο μπορεί άμεσα να βγει στην επιφάνεια. Ο  Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε χθες για "Basket League 16 ομάδων", τονίζοντας ουσιαστικά ότι η Α2 θα δώσει δύο ανόδους και οι από πάνω... ας κάνουν ό,τι θέλουν με τα δικά τους.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ θεωρεί δεδομένα όσα έχει εξαγγείλει ο ΕΣΑΚΕ για μην υποβιβασμούς, άρα έκανε την απλή πρόσθεση 14+2. Ελα όμως που μεταξύ των 14 υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για το "16". Το έχουν πει σε κάθε τόνο στις προηγούμενες διασκέψεις ότι δεν "αντέχει" η κατηγορία αύξηση και σήμερα που αναπόφευκτα θα... ρωτήσουν τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο τι σκέπτεται μπορεί να αρχίσουν τα πρώτα όργανα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ