29.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η Χίμκι και το χαρακίρι (vids)

Απ' ολα είχε το μενού στο πρώτο μέρος της 5ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, όπου για την Ελλάδα ξεχώρισε το απίστευτο και δραματικό για τον Παναθηναϊκό φινάλε του αγώνα στη Βιτόρια με την ανέλπιστη νίκη της Μπασκόνια.

Ο θρίαμβος της βραδιάς ήρθε από τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα που άλωσε τη Μαδρίτη και υπέταξε τη Ρεάλ, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η επικράτηση της Μπάμπεργκ μέσα στο Βελιγράδι, επί του Ερυθρού Αστέρα. Φενέρ με αντίπαλο τη Βαλένθια και Μακάμπι με αντίπαλο το Μιλάνο πήραν εύκολες εντός έδρας νίκες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χαρακίρι της αγωνιστικής. Η ήτα του με 85-84 στη Βιτόρια ήταν... ευγενική προσφορά στη Μπασκόνια, αφού οι παίκτες του Πασκουάλ ήταν μπροστά με 84-80 25'' πριν τη λήξη και τελικά έχασαν από καλάθι του Μπομπουά στο τελευταίο δευτερόλεπτο και με τον Παππά να έχει γίνει ο μοιραίος χάνοντας την προγούμενη επίθεση στην οποία ο Παναθηναϊκός ζητάει έντονα φάουλ, την οποία λογικά πήρε αφού ήταν ασταμάτηος επιθετικά και πρώτος σκόρερ. Θυμηθείτε το συγκλονιστικό φινάλε του αγώνα.

 

Η Χίμκι ήταν αφεντικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και το τελικό 86-80 ήρθε δίκαια, παρά την ύστατη αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Μαδριλένοι. Ο Μπαρτζώκας ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά τα δύο περιφερειακά του όπλα, Σβεντ και Αντερσον και επιβεβαίωσε τις μεγάλες βλέψεις που δικαιούται να έχει η ομάδα του.

Η Μπάμπεργκ χρειάστηκε το χρόνο της, αλλά πλέον είναι φανερό ότι βρήκε τον ρυθμό της και έκανε επιβλητικό πέρασμα από το Βελιγράδι παίρνοντας πολύ σημαντική νίκη με 75-69 ,την τρίτη συνεχόμενη, από τον Ερυθρό Αστέρα σε μια έδρα που μέχρι τώρα είχαν υποκύψει Μπαρτσελόνα και Μακάμπι.

Εύκολο απόγευμα πέρασε η Φενέρ στο γήπεδό της με αντίπαλο τη Βαλένθια, την οποία νίκησε με 79-66 με τον Κώστα Σλούκα να κάνει ένα πολυδιάστατο παιχνίδι και τον Τζίτζι Ντατόμε να είναι το βασικό επιθετικό όπλο.

 

 

Η Μακάμπι μπορεί να μην έχει σταθεροποιήσει ακόμα την απόδοσή της, αλλά μέσα στο Τελ Αβίβ δεν χαρίζεται σε αντιπάλους επιπέδου Μιλάνο. Το 79-68 των Ισραηλινών ήρθε με άνεση και έβαλε φρένο στις δύο συνεχόμενες ήττες που είχαν προηγηθεί.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ