14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η φυλή των “σταλεγαεγώ”…

Στην Ελλάδα υπάρχει μια πολυπληθής ομάδας ανθρώπων που ευδοκιμεί, σε κάθε τομέα της ζωής και κατ' επέκταση και στον αθλητισμό. Οι "σταλεγαεγώ". Επί της ουσίας πρόκειται για καφενόβιους (δεν είναι κακό αυτό), "παπαγαλιστές" φημών (ούτε κι αυτό εκτός αν τους παίρνει κάποιος στα σοβαρά) που περιμένουν διάφορα γεγονότα (μπασκετικούς αγώνες στην περίπτωσή μας) για να... δικαιωθούν.


Λένε ό,τι άκουσαν τριγύρω, εξωπραγματικές προβλέψεις κατά κόρον, παίζουν και δέκα... σεντς στοίχημα σε αυτές για να έχουν το κουπόνι προς επίρρωση και περιμένουν. Αν τους βγει, καμώνονται τους καμπόσους. "Στα λεγα εγώ". Αν δεν τους βγει, το συνηθέστερο δηλαδή, σφυρίζουν αδιάφορα και πάνε παρακάτω. Στην Ελλάδα ζουν εξάλλου, οι βλακείες δεν φορολογούνται, ενίοτε χτίζουν και καριέρες.


Το πρωτάθλημα του μπάσκετ, δυστυχώς, έχει κλίμα... εύκρατο γι' αυτούς. Είναι πολλά και διαρκώς αυξανόμενα τα περίεργα που γίνονται. Ποιος ξέρει, ίσως επειδή έχει πέσει δραματικά το επίπεδο των ομάδων να υπάρχουν και... σκαμπανεβάσματα. Ποιος ξέρει, ίσως κάποιες ανώτατες δυνάμεις να επηρεάζουν τα... μαγνητικά κύματα. Ο,τι κι αν συμβαίνει, οι "σταλεγαεγώ" έχουν ξεσαλώσει. Γι' αυτό και κάθε ταπείνωσή τους, είναι μια μικρή νίκη του ταλαιπωρημένου πρωταθλήματος.


Ο Ηφαιστος, μια ομάδα "κρυστάλλινη" σε όλα από την ημέρα που εμφανίστηκε στην ζωή μας, ήταν το εύκολο θύμα τους αυτή την αγωνιστική. Το "έλα μωρέ πώς να χάσει ο ΠΑΟΚ, αυτοί δεν κυνηγάνε τίποτα", ακούστηκε πολύ. Μετά... σιωπή. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, οι παίκτες τους, όλοι όσοι έχουν την παραμικρή σχέση με την ομάδα, έδωσαν ίσως το πιο δύσκολο ματς της χρονιάς, νίκησαν, έστειλαν τους πονηρούς να ψάχνουν την επόμενη ανακάλυψή τους.


Στο πρωτάθλημα μπάσκετ δεν είναι όλα καλώς καμωμένα, μάλλον τα περισσότερα κακώς είναι. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι η υποτιθέμενη διοίκηση της λίγκας δεν έχει κάνει το προϊόν (τρομάρα του) από την σεναριολογία χωρίς όρια. Οπότε, κάθε φορά που τα μέλη της λίγκας θα δίνουν απαντήσεις, θα είναι μια μικρή τονωτική σταγόνα σε έναν ωκεανό προβλημάτων.


Βέβαια για ποια διοίκηση της λίγκας μιλάμε, όταν από καιρό έχει πάψει να είναι μυστικό ότι ψάχνει εναγωνίως τρόπους όχι μόνο για να πετύχει μια καταστροφική από κάθε πλευρά αναδιάρθρωση για να έχει 16 ομάδες του χρόνου, αλλά και να το κάνει ακόμα πιο παράνομο, αποτρέποντας υποβιβασμούς από ένα πρωτάθλημα που έχει άλλη προκήρυξη!


Κι αν για την ώρα το κρατάνε κάπως σε ανεπίσημο επίπεδο, είναι επειδή βλέπουν ότι Πανιώνιου και Ιωνικού υπαρχόντων, μπορεί να γίνει και κανα θαύμα. Δύο δύσκολα βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο μεν Πανιώνιος έδειξε ότι έχει σφυγμό και λογικά θα έχει και ενίσχυση σύντομα. Βέβαια στην κατάσταση που είναι δεν παίζουν ρόλο οι εντυπώσεις, το σουτάκι του Ντουρέν ήθελε να μπει και να σχόλαγε ο γάμος. Οσο για τον Ιωνικό, η προίκα του πρώτου γύρου ακόμα είναι σημαντική, το πρόγραμμα έχει ευκαιριούλες για μια νίκη, αλλά η εικόνα μόνο προβληματίζει για το αν θα ισχύσουν τα παραπάνω.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ