17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Φενερμπαχτσέ είναι εδώ!

Η Φενερμπαχτσέ έδειξε χαρακτήρα στην Αγία Πετρούπολη όταν η Ζενίτ προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στην τρίτη περίοδο, και με πολύ καλή αμυντική παρουσία ειδικά στην τελευταία περίοδο, επέστρεψε στις νίκες (73-65) μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Μέχρι το 6ο λεπτό ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Όμως από εκείνο το σημείο και μέχρι το 12' η Φενέρ έκανε ένα ξέσπασμα, που της επέτρεψε να ξεφύγει. Έτρεξε ένα επί μέρους 16-3 και μετέτρεψε το ισόπαλο 11-11 σε 27-14 υπέρ της, το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος. 

Ο Μπαρτέλ ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτό το σερί, ωστόσο αυτό που εκμεταλλεύτηκε κυρίως η Φενέρ ήταν η μεγάλη αστοχία των γηπεδούχων από την περιφέρεια. Παρότι είχαν δυναμική παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις τους, οι παίκτες της Ζενίτ ήταν πολύ άστοχοι στα τρίποντα κι έτσι επέτρεψαν στους αντιπάλους τους, όχι μόνο να ξεφύγουν, αλλά και να διατηρήσουν τη διψήφια διαφορά υπέρ τους σε όλο το πρώτο μέρος. Η Φενέρ προηγήθηκε ακόμα και με +17 (40-23 στο 16'), ενώ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 45-32.

Το σκηνικό, ωστόσο, άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Ο Κέβιν Πάνγκος, που έτσι κι αλλιώς ήταν η πιο αξιόπιστη λύση της Ζενίτ στο πρώτο μέρος, συνέχισε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, στο... κόλπο μπήκαν τόσο ο Χόλινς όσο και ο Τόμας, η Φενέρ έμοιαζε να τα έχει χαμένα με σωρεία κακών επιθετικών επιλογών κι έτσι οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις 6,5 λεπτά για να ανατρέψουν πλήρως το -15 με το οποίο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο (47-32 υπέρ της Φενέρ). Η τουρκική ομάδα έμεινε χωρίς πόντο όλο αυτό το διάστημα, η Ζενίτ έτρεξε ένα εντυπωσιακό 18-0, προηγήθηκε με 50-47 και έδειξε να παίρνει το πάνω χέρι στον αγώνα.

Προηγήθηκε με 58-53 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Μπαρτέλ ενεργοποιήθηκε ξανά και με τη βοήθεια και της καλής άμυνας, η Φενέρ ξαναπέρασε μπροστά με 60-58 στο 33'. Η Ζενίτ έχασε την ψυχραιμία της και την αμυντική συνοχή της. Οι Ντίξον και Βέσελι έγιναν πρωταγωνιστές στο επιθετικό παιχνίδι της Φενερμπαχτσέ, η οποία πήρε ξανά μια μικρή διαφορά (65-60 στο 35', 68-62 στο 38') και με καλή άμυνα την αύξησε ελαφρώς (73-63) και έφτασε εν τέλει στη νίκη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ντανίλο Μπαρτέλ έδωσε πολλές λύσεις σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού για τη Φενερμπαχτσέ. Σκόραρε 15 πόντους με 6/6 δίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ (3 επιθετικά), μοίρασε 4 ασίστ, ήταν ο πρωταγωνιστής στη δεύτερη περίοδο όταν η ομάδα του πήρε τη μεγάλη διαφορά, ενώ βοήθησε ουσιαστικά και στην τελευταία περίοδο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ είχε 20-18 ριμπάουντ έναντι μόλις 18-7 της Φενερμπαχτσέ. Ωστόσο η ρωσική ομάδα σούταρε 8/31 τρίποντα έναντι 5/13 της Φενέρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ