14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το ίδιο το Φάιναλ Φορ (vids)

Τη Μεγάλη Παρασκευή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άλωσε για δεύτερη φορά την έδρα της Μπασκόνια κι έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Το Basketa.gr παρουσιάζει την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Πλέον δεν προκαλεί σε κανέναν την παραμικρή αίσθηση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει σαρώσει τα Φάιναλ Φορ. Μπορεί όχι τους τίτλους, αλλά η παρουσία στη μεγάλη γιορτή της Ευρωλίγκας αναμφίβολα αποτελεί επιτυχία σε κάποιο βαθμό, παρά το γεγονός ότι μένει η στάμπα του... loser, από τη στιγμή που γυρνάει συνήθως στη βάση της με άδεια χέρια.

Το όγδοο σερί και το ασύλληπτο ρεκόρ

Με την πρόκριση επί της Μπασκόνια με 3-1, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγραψε ιστορία, καθώς προκρίθηκε στο όγδοο διαδοχικό Φάιανλ Φορ της, το πέμπτο σερί, έχοντας στην άκρη τον Δημήτρη Ιτούδη. Η επίδοση αυτό ισοφαρίζει το προηγούμενο ρεκόρ της ίδιας ομάδας, όταν είχε ασταμάτητες παρουσίες στα Φάιναλ Φορ από το 2003 έως και το 2010!

Από τη σεζόν 2002-03 μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2018-19, η ΤΣΣΚΑ έχει λείψει μόνο μία φορά! Το 2011 στη Βαρκελώνη. Τότε που αποκλείστηκε από την πρώτη φάση και δεν διεκδίκησε τίποτα. Όλες τις άλλες φορές ήταν παρούσα.

Μάλιστα, από το 1988 όταν και καθιερώθηκαν τα Φάιναλ Φορ με το πρώτο να γίνεται στη Γάνδη του Βελγίου, η ΤΣΣΚΑ είναι εκείνη που όπως είναι λογικό έχει δώσει το «παρών» στα περισσότερα, με 19 συμμετοχές. Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 14, η Μακάμπι Τελ Αβίβ (12), ο Παναθηναϊκός (11), η Ρεάλ Μαδρίτης (10) και ο Ολυμπιακός (10).

Σημαντική επίδοση και για τον Ιτούδη

Ο 48χρονος Έλληνας τεχνικός από το 2014 όταν και ανέλαβε τα ηνία της ομάδας έχει φτάσει όλες τις φορές στην... πηγή, αλλά νερό ήπιε μόνο το 2016 στο Βερολίνο μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό με την Φενέρμπαχτσε.

Παρ’ όλα αυτά είναι μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Ευρωλίγκας που κατορθώνει να οδηγήσει την ομάδα του σε πέντε σερί Φάιναλ Φορ. Μαντέψτε ποιος είναι ο πρώτος! Ο λόγος φυσικά για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος το κατάφερε με τη Φενέρ μία ημέρα νωρίτερα...

Δεν αλλάζει στιλ και θα φανεί αν δικαιώνεται

Όσον αφορά τη φετινή έκδοση της «ομάδας του Στρατού», ο Δημήτρης Ιτούδης πιστεύει πολύ ότι μία ομάδα για να είναι ισχυρή πρέπει να έχει δυνατή περιφέρεια και δυνατή φροντ λάιν. Κι εκεί εστιάζει. Η πληθώρα και η ποιότητα των γκαρντ της ΤΣΣΚΑ είναι αξιοθαύμαστη. Τα «όπλα» πολλά και όλων των ειδών. Οι Σέρχι Ροντρίγκεθ, Νάντο Ντε Κολό, Κόρι Χίγκινς και Ντάνιελ Χάκετ συνθέτουν ένα εντυπωσιακό κουαρτέτο. Στους σέντερ ο Χάινς έχει μαζί του τον Οθέλο Χάντερ και τον νεαρό Μπολομπόι.

Στο «4» η δουλειά γίνεται κυρίως από τον αισθητά βελτιωμένο Νίκιτα Κουρμπάνοφ, ενώ στα πλέι οφ βγήκε μπροστά στο ροτέισον και ο Αντρέι Βοροντσέβιτς. Στο «3» δεσπόζει η παρουσία του Ουίλ Κλάιμπερν ο οποίος παίρνει ανάσες από τον «εκτελεστή» Άλεκ Πίτερς.

Η ομάδα του Ιτούδη ξεκίνησε με 8 σερί νίκες, πριν υποστεί ήττα-σοκ από την Μπουντούτσνοστ με 93-92. Παρ’ όλα αυτά πραγματοποίησε σπουδαία πορεία και τερμάτισε δεύτερη με ρεκόρ 24-6 χάνοντας δύο φορές μόνο από μία ομάδα, από τον Παναθηναϊκό!

Πλέον θα συναντήσει τη Ρεάλ σε μία επανάληψη του περσινού ημιτελικού στο Βελιγράδι και θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση...

Δείτε βίντεο με φετινούς αγώνες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

https://www.youtube.com/watch?v=80pcjH_XO84

https://www.youtube.com/watch?v=1mQ7a4XxLw4

https://www.youtube.com/watch?v=wBcYaN88ESQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ