18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η τελευταία «παράσταση» της Καλτσίδου (pics)

Τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2019 είναι προ των πυλών και η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσιάζει δέκα παίκτριες που αξίζει να στρέψουμε την προσοχή μας πάνω τους.

Το διάστημα 17-21 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα το επόμενο «παράθυρο» της FIBA, με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της γηραιάς ηπείρου να συνεχίζουν την προσπάθειά τους για πρόκριση στο μεγάλο «ραντεβού» του επόμενου καλοκαιριού. Η διοργανώτρια αρχή πρότεινε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, δέκα παίκτριες που αξίζει να παρακολουθήσουμε σε αυτούς τους αγώνες κι ανάμεσά τους είναι και η Στέλλα Καλτσίδου.

Στα 35 της, η Ελληνίδα φόργουορντ ετοιμάζεται για το κύκνειο άσμα της, αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στην Κοζάνη θα δώσει την τελευταία «παράστασή» της με τη γαλανόλευκη φανέλα, ύστερα από πορεία δεκαεφτά ετών στην Εθνική Ελλάδας.

Στο κείμενό της, η FIBA αναφέρει για τη Στέλλα Καλτσίδου: «Αυτό που χρειάζεσαι σε τέτοιες στιγμές είναι η εμπειρία. Και λίγες παίκτριες σε αυτό το "παράθυρο" έχουν τόσο μεγάλη όσο η Καλτσίδου, η οποία νωρίτερα μες στην εβδομάδα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να σταματήσει τη λαμπερή καριέρα της ύστερα από αυτά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια. Έχει γυρίσει πίσω το χρόνο σε αυτά τα προκριματικά και πρέπει να το κάνει ξανά. Η Ελλάδα είχε μικτή σύνθεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η φόργουορντ γνωρίζει ότι οι ελπίδες τους βρίσκονται στην άκρη του μαχαιριού. Εν τω μεταξύ, απέναντι στη Μ. Βρετανία η Καλτσίδου μπορεί επίσης να βοηθήσει στο σκάουτινγκ αναφορικά με τις μεγαλύτερες μορφές της αντιπάλου, την Τέμι Φάγκμπενλε και την Τζο Λίντχαμ-Ουόρνερ, οι οποίες είναι συμπαίκτριές της στην Πολκοβίτσε».

Οι άλλες εννέα παίκτριες, που αξίζετε να παρακολουθήσετε στα προκριματικά σύμφωνα με τη FIBA, είναι οι Τέμι Φάγκμπενλε (Μ. Βρετανία), Μαρίτσα Γκάλιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Μιλίτσα Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο), Τίλμπε Σενιουρέκ (Τουρκία), Τέγια Όμπλακ (Σλοβενία), Αλένα Χανούσοβα (Τσεχία), Τζιόρτζια Σοτάνα (Ιταλία), Μαρίγια Ρεζάν (Κροατία) και Μαρία Βαντέεβα (Ρωσία).

Η Ελλάδα θα παίξει το Σάββατο (17/11, 19.00) στο Μάντσεστερ με τη Μεγάλη Βρετανία και τέσσερις ημέρες μετά (21/11, 17.00) θα υποδεχθεί στην Κοζάνη το Ισραήλ. Οι Ελληνίδες διεθνείς έχουν μέχρι στιγμής απολογισμό 3-1 και ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Δ’ Ομίλου των προκριματικών με τις Βρετανές. Στο 2-2 είναι οι Ισραηλινές, ουραγός χωρίς νίκη μέχρι στιγμής είναι η Πορτογαλία.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ