23.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο Final Four

Η Ευρωλίγκα στοχεύει στην διαρκή βελτίωση του προϊόντος και έτσι στο Final Four της Κωνσταντινούπολης θα χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει ανεπτυγμένη καταγραφή των κινήσεων των παικτών καθώς και χρήση καμερών 360 μοιρών που θα προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές.

Το tracking system

Παίκτες, διαιτητές αλλά και η ίδια η μπάλα θα παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο από έξι κάμερες, με 25 σημεία πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο. Μέσω αισθητήρων, θα καταγράφονται στοιχεία η ταχύτητα, η απόσταση, τα άλματα και πολλά άλλα, συμβάλλοντας στην καλύτερη ανάλυση του παιχνιδιού.

Κάμερες εικονικής πραγματικότητας, 360 μοιρών

Για πρώτη φορά, θα χρησιμοποιηθούν οι εν λόγω κάμερες που θα φορά στην εμφάνισή του ένας διαιτητής σε κάθε ένα από τα ματς του Final Four.  Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες της Ευρωλίγκας, να δουν τον αγώνα με τα μάτια του διαιτητή, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Δεν σταματάει εκεί όμως η Ευρωλίγκα. Στο FanZone που θα δημιουργηθεί εκτός γηπέδου, οι φίλαθλοι θα μπορούν να σκανάρουν το σώμα τους και να μεταφέρονται μέσω 3D τεχνολογίας σε διάφορα σενάρια του Final Four, δημιουργώντας ψηφιακές φωτογραφίες και βίντεο.

Τέλος στο Facebook της διοργάνωσης, θα προστεθεί το Messenger ChatBot που θα βοηθάει τους χρήστες να ζήσουν ξανά μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του θεσμού, δίνοντας πρόσβαση σε βίντεο, απαντώντας σε ερωτήσεις και παρέχοντας όλα τα στατιστικά των ομάδων καθώς και σχετικά νέα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ