22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Λίλαρντ

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση στο ΝΒΑ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ουκ ολίγες φορές. Με μεγάλες εμφανίσεις, με νικητήρια σουτ, με επιδόσεις που ζηλεύουν πολύ. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως το ίδιο διάστημα ο ηγέτης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έχει δει έξι συγγενείς και φίλους να φεύγουν από τη ζωή; Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στο Athletic.

"Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να κρύβει ο καθένας, τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή του διπλανού σου", είπε ο Λίλαρντ. Μέσα στο 2020 ανακάλυψε το πτώμα του 35 ετών εξάδελφού του, που ήταν και προσωπικός του σεφ, η θεία του έφυγε χτυπημένη από τον καρκίνο, ένα φίλος του από τον COVID19, ενώ ένας άλλος εξάδελφός του έπεφτε νεκρός από σφαίρες στο Όκλαντ. Το 2021 δεν τον άφησε ήσυχο... Ένας ακόμη εξάδελφος και ένας φίλος του που τον είχε σαν αδελφό χάθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς.

"Είμαι 31 χρονών και με αυτά που έχω δει είναι σαν να είμαι 45... Έχω δει τόσα πολλά στη ζωή μου", εξομολογείται και πηγαίνει πίσω, στον αγώνα με τους Λέικερς: "Δεν ήθελα να παίξω... Είχα μόλις μάθει για τις δύο τελευταίες απώλειες στη ζωή μου. Ο κόσμος δεν έχει ιδέα πόσο δύσκολος ήταν αυτός ο ενάμιση χρόνος για την οικογένειά μου και για μένα. Τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο; Είναι μια μάχη με τον ίδιο σου τον εαυτό μέχρι να τον πείσεις πως το παιχνίδι που έχεις να δώσεις είναι το σημαντικότερο τη δεδομένη στιγμή και να μπεις να παίξεις".

Ο Λίλαρντ αναφέθηκε στην απώλεια του προσωπικού του σεφ και συγγενή του, αποκαλύπτοντας που είχε δίπλα του έναν συμπαίκτη του: "Ενημέρωσα τον Σι Τζέι (ΜακΚόλουμ) που τον ήξερε. Έφτασε στο σημείο και κλαίγαμε αγκαλιασμένοι. Ήμουν πάνω από το πτώμα του. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει το τραύμα και τι σημαίνει να έχεις δει κάποιον δικό σου σε αυτήν την κατάσταση. Δεν νομίζω πως το έχω χωνέψει ακόμη... Είναι μια συνεχής μάχη για μένα..."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ