19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η στατιστική αποτίμηση της 21ης αγωνιστικής

Η 21η αγωνιστική της Basket League ανήκει πια στο παρελθόν, αφήνοντας πίσω της κάποια αξιοσημείωτα στατιστικά ή και ιστορικά δεδομένα.

 

Κύμη σημείωσε ίσως τη σημαντικότερη νίκη της αγωνιστικής, αυτή  επί του Κολοσσού παρότι ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση εύστοχων διπόντων με 10. Τόσα είχαν ο Κολοσσός στην 1η, ο Κόροιβος στην 3η, ο Απόλλων στην 11η και η Δόξα Λευκάδας στη 12η αγωνιστική.

 

Κολοσσός “πλήρωσε” μεταξύ άλλων το οικτρό ποσοστό του από τη γραμμή των βολών από την οποία είχε 6/19 προσπάθειες. Αυτό το 31,57% πάντως δεν είναι το χειρότερο της φετινής Basket League αφού το αρνητικό ρεκόρ κρατάει από τη 10η αγωνιστική η Κύμη που είχε 2/12 βολές (16,66%) στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Άρη.

 

*Το Ρέθυμνο κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Απόλλων απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν οι μόνες ομάδες που δεν είχαν τάπα σε αυτήν την αγωνιστική.

 

 

Σε ατομικό επίπεδο...

 

Ιβάν Μάρας και ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσαν τα δύο “double-double” της αγωνιστικής. Ο Μαυροβούνιος είχε 16 πόντους και 13 ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι της Δόξας Λευκάδας με τον Άρη. Ήταν το 1ο για τον ίδιο που έγινε ο 4ος παίκτης της ομάδας της Λευκάδας που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα μετά τον Μελσόν Μπασάμπε (4), τον Γιάννη Ψαθά (1) και τον Άλεξ Χάρις (1). Ο “Πρι” είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ στο πρώτο του “double-double” μετά το περσινό εντός έδρας ματς με την Καβάλα και όγδοο συνολικά στην καριέρα του.

 

*Κόντρα στην πρώην ομάδα του τον Άρη, ο Χρήστος Ταπούτος έγινε ο 39ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 100 κοψίματα. Σε αυτό το επίτευγμα έχουν φτάσει μόνο άλλοι 21 γηγενείς παίκτες και συνολικά ακόμη έξι εν ενεργεία (Μπουρούσης, Φώτσης, Βασιλόπουλος, Γλυνιαδάκης, Μαυροειδής και Μαυροκεφαλίδης).

 

*Στην επιστροφή του στα παρκέ μετά από απουσία τεσσάρων μηνών, ο Τζέιμς Γκιστ έγινε ο 18ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League και μόλις 7ος ξένος του που έφτασε τα 100 κλεψίματα.

 

Βαγγέλης Μαργαρίτης με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του, έφτασε τα 258 με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 8η θέση της σχετικής λίστας της ομάδας του στα χρόνια της Basket League, προσπερνώντας τον Ευθύμη Ρεντζιά (255).

 

Τα limit up της αγωνιστικής

Πόντοι: Τζέισον Καντί (Κύμη) 23

Εύστοχες βολές: Μάικλ Στόκτον (Απόλλων), Στιβ Μπαρτ (Απόλλων) και Άλεξ Χάρις (Δόξα Λευκάδας) 8

Εύστοχα δίποντα: Βασίλης Καββαδάς (Άρης) 9

Εύστοχα τρίποντα: Τζέισον Καντί (Κύμη) 4

Ριμπάουντ: Ιβάν Μάρας (Δόξα Λευκάδας) 13

Ασίστ: Τζαμάλ Νίξον (Λαύριο) και Σανόν Σκοτ (Δόξα Λευκάδας) 8

Κλεψίματα: Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) 4

Κοψίματα: Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ) και Κεμ Μπιρτς (Ολυμπιακός) 2

Λάθη: Λάνγκστον Χολ (Κολοσσός) 8

Κερδισμένα φάουλ: Βασίλης Καββαδάς (Άρης) 8

Χρόνος συμμετοχής: Τόρλιν Φιτζπάτρικ (Ρέθυμνο) 39:30

Ranking: Σον Έβανς (Λαύριο) και Βασίλης Καββαδάς (Άρης) 26



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ