23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η σπίθα δεν σβήνει ποτέ για τον Άρη, σιγοκαίει και περιμένει

Προφανώς και για να καλύψει ο Άρης απέναντι στον Παναθηναϊκό μία απόσταση 29 πόντων, κάνοντας δηλαδή το -19, +10, έπρεπε να γίνουν πολλά. Πρωτίστως σε πνευματικό και δευτερευόντως σε αγωνιστικό επίπεδο. Κι από τις δύο ομάδες. Δεν έπαψε να πιστεύει και δεν τα παράτησε ο Άρης. Πίστεψε ότι το τελείωσε και έσβησε ο Παναθηναϊκός. Τα υπόλοιπα ήταν δουλειά του τρομερού Χάνλαν αλλά και των εξαιρετικών Νετζήπογλου, Τζούστον και Κάουαν.

 


Μετά το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και παρότι συνοδεύτηκε από ήττα που τον άφησε εκτός Κυπέλλου κόντρα στη Λάρισα, είχαμε γράψει από αυτή τη γωνιά του basketa.gr ότι «αυτός ο Άρης σε τσιγκλάει να τον δεις, αλλά πρέπει να βρει φάρμακο για την αφέλεια». Ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί η σεζόν, το σίγουρο είναι ότι η στρατηγική, σε αγωνιστικό επίπεδο, απόφαση της αλλαγής της φιλοσοφίας του, είναι απολύτως σωστή. Ο Άρης παράτησε τα… project των έμπειρων αλλά ξεζουμισμένων και έφτιαξε κάτι φρέσκο, με ότι θετικό και αρνητικό μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Ασφαλώς και επιδέχεται βελτιώσεων –ο Φίνκε που υπέγραψε για ένα μήνα, έπαιξε μόνο 11 λεπτά- αλλά έχει μία ταυτότητα που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

 


Η ταυτότητα αυτή είναι μιας ομάδας που βγάζει ενέργεια και ένταση, πιέζει στην μπάλα, έχει παίκτες που βάζουν το σώμα τους πάνω στον αντίπαλο και βέβαια χθες αυτό το αντιλήφθηκε ο Παναθηναϊκός μένοντας στους 28 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορεί βέβαια να περιμένει από τον Χάνλαν να βάζει «30άρες» οπότε θα πρέπει να μοιράσει το σκοράρισμα σε περισσότερους παίκτες αλλά ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον Καστρίτη που έδωσε την μπάλα στον Καναδό; Ο Χάνλαν είναι ο ηγέτης αυτού του Άρη και βέβαια όταν έχεις έναν παίκτη σε τέτοια βραδιά, του δίνει την μπάλα και κάνει στην άκρη.

 


Η νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι αρκετή για να κάνει τον Αρειανό να χαμογελάσει. Η εικόνα του συγκινημένου Χάρη Παπαγεωργίου, ενός θρύλου του συλλόγου που παλεύει τα τελευταία χρόνια με τα κύματα, ήταν η εικόνα του ίδιου του Άρη που έψαχνε μία ευκαιρία για να ξεσπάσει. Μπορεί να μην λύνει τα προβλήματα του Άρη όμως επιβεβαιώνει κάτι. Για έναν σύλλογο που μεγάλωσε σε μέγεθος με το μπάσκετ, η σπίθα δεν σβήνει ποτέ. Σιγοκαίει μέχρι να δοθεί η ευκαιρία να φουντώσει ξανά. Οι πρόσφατες δηλώσεις του βετεράνου της ομάδας Βασίλη Παραμανίδη που μίλησε για ενδιαφέρον κάποιου επιχειρηματία, μπορεί να είναι αυτή η ευκαιρία, παρότι οι τελευταίες ανάλογες «ευκαιρίες» κάνουν τους περισσότερους να είναι επιφυλακτικοί.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ