18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η «πρώτη» της νέας ηγεσίας της FIBA (pic)

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης συγκλήθηκε για πρώτη φορά στο Πεκίνο, στο περιθώριο του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Δ.Σ. εκλέχθηκε πρόσφατα, με το Χαμανέ Νιανγκ να βρίσκεται πλέον στη θέση του προέδρου, παίρνοντας τη θέση του Οράσιο Μουρατόρε. Όπως ανακοινώθηκε από τη FIBA, ο Μαρκ Τέιτουμ θα διατηρήσει τη θέση του αναπληρωτή επιτρόπου του ΝΒΑ, ως εκπρoσώπου του στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ενώ νέος πρόεδρος της επιτροπής παικτών εκλέχθηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, στη θέση του Βλάντε Ντίβατς. Ο Κινέζος Γιάο Μινγκ και ο Φιλιππινέζος Μανουέλ Παντζιλίναν είναι τα δύο νέα μέλη του 25αμελούς κεντρικού συμβουλίου.

Γενικός γραμματέας, ως γνωστόν, είναι ο Ανδρέας Ζαγκλής και ταμίας ο Ίνγκο Βάις. Ο Τουργκάι Ντεμιρέλ παραμένει πρόεδρος της FIBA Europe, ο Άνιμπαλ Μανάβε της FIBA Africa, ο Σεΐχκ Σαούντ Μπιν Αλί-Τανί της FIBA Asia και ο Μπάρτον Σίπλεϊ της FIVA Oceania. Δίπλα τους θα έχουν τους Κάρμεν Τοκάλα (Ρουμανία) και Ρίτσαρντ Κάριον (Πουέρτο Ρίκο). Οι Ντεμιρέλ, Αλί-Τανί και Σίπλεϊ αναλαμβάνουν και καθήκοντα αντιπροέδρου. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Οράσιο Μουρατόρε, προτάθηκε για τη θέση του προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Καλαθοσφαίρισης, με το συμβούλιο του IBF να αναμένεται να επιβεβαιώσει το διορισμό του στην επόμενη συνεδρίασή του. Πρόεδρος στο Διεθνή Σύνδεσμο Προπονητών ανέλαβε ο Αυστραλός Πάτρικ Χαντ.

Θυμίζουμε πως η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου της FIBA είναι τετραετής, δηλαδή έως το 2023. Ανάμεσα στα μέλη του κεντρικού συμβουλίου της FIBA είναι, από ελληνικής πλευράς, και ο Άρης Ζώης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ