18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στην επιτροπή παικτών της FIBA o Ζήσης

Μέλος της επιτροπής παικτών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι πλέον και ο Νίκος Ζήσης.

Ο 36άχρονος γκαρντ της Μπανταλόνα γίνεται ο δεύτερος Έλληνας που συμπεριλαμβάνεται στην επιτροπή, η οποία ιδρύθηκε από τη FIBA το 2014, παίρνοντας τη… σκυτάλη από το Μανώλη Παπαμακάριο. Νέος πρόεδρος, στη θέση του Βλάντε Ντίβατς, αναλαμβάνει ο Ντιρκ Νοβίτσκι και υπόλοιπα μέλη είναι οι Τζένιφερ Σκριν (Αυστραλία), Ιλόνα Κορστίν (Ρωσία), Χάνο Μότολα (Φινλανδία) και Αμάγια Βαλντεμόρο (Ισπανία), που ανανέωσαν τη θητεία τους έως το 2023, μαζί με τους Γεγκόρ Μεσαριάκου (Βουλγαρία), Μάρκο Μίλιτς (Σλοβενία), Κερκ Πένι (Νέα Ζηλανδία), Χατσέτου Μάιγκα Μπα (Μάλι), Μαρία-Πάουλα Γκονσάλβες Ντα Σίλβα (Βραζιλία), Ραφαέλα Ματσιάντρι (Ιταλία), Γιούγκο Όγκα (Ιαπωνία), Μάθιου Φαγέ (Σενεγάλη), Ντέγιαν Μαϊστόροβιτς (Σερβία) και Μαρί-Ιβ Παγέ (Γαλλία).

Ο Γερμανός παλαίμαχος φόργουορντ, βάσει καταστατικού, θα συμμετέχει και στην κεντρική επιτροπή της FIBA. «Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και έχει το σεβασμό όλων. Έκανε μια σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ και την εθνική ομάδα και θα μας βοηθήσει πολύ με την εμπειρία και τη γνώση του. Είναι ο ιδανικός για τη θέση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε», ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Ζαγκλής.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, από την πλευρά του, τόνισε: «Είναι τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τους παίκτες στη FIBA και να ακουστούν οι φωνές τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Χαίρομαι πολύ που αναλαμβάνω αυτόν το ρόλο δίπλα σε εν ενεργεία και παλαίμαχους παίκτες από ολόκληρο τον κόσμο, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των παικτών και να συνεχιστεί η ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος».

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες της επιτροπής είναι να μελετάει θέματα που αφορούν στους παίκτες, Ανδρών-Γυναικών και 3Χ3 όλων των ηλικιακών κατηγοριών, να προτείνει στο κεντρικό γραφείο μέτρα που κρίνονται ως απαραίτητα για τη βελτίωση των συνθηκών για τους παίκτες και να προστατεύει την ικανότητά τους να γίνονται καλύτεροι. Η επιτροπή θα μπορεί, επίσης, να καταθέτει προτάσεις για πρακτικές και δράσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα των επαγγελματικών παικτών, να ενημερώνει, καθώς και να συμβουλεύει τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για πιθανές βελτιώσεις στις διοργανώσεις της ανά τον κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ