15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η «πληγή» του Γκρίφιν εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον ΠΑΟΚ (pic, vid)

Ακόμη και μία πρόχειρη, επιφανειακή προσέγγιση όσων έχουν συμβεί στον ΠΑΟΚ από την αρχή της περιόδου είναι ικανή για να εξηγήσει το αρνητικό, όπως και να το δει κανείς, πρόσημο των αποτελεσμάτων του. Μπορεί θεωρητικά να βρίσκεται μέσα στους στόχους του, δεν είναι καθόλου μακριά όμως από το να τους χάσει από νωρίς.

 


Δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο BCL αφού θα πρέπει να κάνει πια το 2/2 επί της Στρασμπούρ για να βρεθεί στους «16». Υπό άλλες, πιο φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε τουλάχιστον να περάσει την Ιγκοκέα στον όμιλο, να αποφύγει τους Γάλλους και να πάει σε μια διασταύρωση με την Οστάνδη, έχοντας μάλιστα πλεονέκτημα έδρας.

 


Στο Πρωτάθλημα, με ρεκόρ 3-6 και με ήττες που εκ των πραγμάτων θα κουβαλάει μέχρι το τέλος της σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει ένα ντεμαράζ για να μπει στα πλέι οφ, αποφεύγοντας το 7 και το 8 που λογικά θα οδηγούν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Θα πρέπει δε να κάνει πραγματική υπέρβαση ώστε να μπει στην εξάδα έτσι ώστε να εξασφαλίσει λογικά το δικαίωμα της προοπτικής του BCL και στην επόμενη σεζόν.

 


Ο προημιτελικός Κυπέλλου με τον Προμηθέα στην Πάτρα, όποτε αυτός γίνεται, είναι μία άλλη υπόθεση αφού πρόκειται για νοκ άουτ ματς. Έτσι όπως αλλάζουν οι καταστάσεις σε όλες τις ομάδες από μέρα σε μέρα, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.

 


Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον Ντέρεκ Ογκμπέιντε και κινείται για τον αντικαταστάτη του, έχοντας συμφωνήσει με τον Άντονι Λι, τον οποίο ανακοίνωσε το πρωί, έχει και πάλι πίσω τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ξεχνάει για 2-3 μήνες τον εγχειρισμένο Μιχάλη Καμπερίδη που έτσι κι αλλιώς είχε μηδαμινό χρόνο συμμετοχής και μηδενική προσφορά ως τώρα αλλά το πρόβλημα που κουβαλάει εδώ και καιρό είναι αυτό του Μάλκολμ Γκρίφιν. Είναι μία πληγή που μένει ανοιχτή και εξαπλώνεται στο σώμα του ΠΑΟΚ που είναι φανερό ότι δυσκολεύεται να την περιορίσει.

 


Η προσθήκη του Μάντζαρη ασφαλώς και ήταν πολύ σημαντική ώστε να καλυφθεί εν μέρει η «τρύπα» όμως ο Έλληνας γκαρντ δεν μπορεί να «ντυθεί» Γκρίφιν και να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη του ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα του Αμερικανού αποδείχτηκε… ύπουλο αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 


Η ουσία είναι ότι ο Γκρίφιν όσο έπαιξε, έπαιξε άσχημα για τα δικά του στάνταρ και στη συνέχεια έμεινε εκτός από αρκετούς αγώνες. Η σύγκριση με όσα έκανε πέρυσι είναι αναπόφευκτη…

 

 

 

Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να βγει στην αγορά για να προσθέσει έναν παίκτη στο «1». Περισσότερο για να καλύψει το κενό ποσοτικά γιατί ποιοτικά ούτε λόγος να γίνεται. Η αγορά δεν δίνει επιλογές αυτήν την περίοδο και σίγουρα όχι στα στάνταρ του ΠΑΟΚ. Έτσι είτε θα πάρει κάποιον με μηνιαίο συμβόλαιο για να δώσει ανάσες στον Μάντζαρη και τον Τολιόπουλο, είτε θα περιμένει να επιστρέψει ο Γκρίφιν. Το ερώτημα είναι πότε θα επιστρέψει ο πραγματικός Γκρίφιν, γιατί αυτόν χρειάζεται ο Λυκογιάννης…

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ