17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η παρουσίαση του Φιλίππου Βέροιας (vid)

Τα «αποκαλυπτήρια» του πραγματοποίησε ο Φιλίππου Βέροιας σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής. Η ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία παρουσίασε τη φανέλα του για τη σεζόν 2019/202ο.

Στο πάνελ κάθισαν ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής Ηλίας Λαζός, το μέλος της διοικούσας επιτροπής Γιάννης Στεργίου και το προπονητικό δίδυμο Δημήτρης Γκίμας και Χρήστος Μπλατσιώτης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σύσσωμοι και οι παίκτες της ομάδας οι οποίοι παρέλαβαν και φωτογραφήθηκαν με τις νέες τους εμφανίσεις.

Ο Ηλίας Λαζός κατα την διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε : «Καλησπέρα σας για ακόμη μία χρονιά. Ευχαριστούμε που είστε εδώ. Είναι η 5η χρονιά που μιλάμε από διαφορετική κατηγορία, Α2, Β, Γ, Β και ξανά Α2.  Ευχόμαστε και ελπίζουμε φέτος να είναι μία χρονιά στην οποία δεν θα είμαστε ασανσέρ και η επόμενη χρονιά αν να μας βρει κάποιος μας βρει στην Α1 και όχι στην Β’ Εθνική. Φέτος το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ περίεργο για όλους εμάς. Ολα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα αλλά συνάμα έγιναν και πάρα πολύ αργά. Μετά το παιχνίδι μπαράζ με το Παγκράτι δεν φανταζόμασταν ότι η ήττα μας θα μας έδινε κάποιες ελπίδες για να ανέβουμε στην Α2 εθνική κατηγορία. Φέτος έγιναν πολλές ανακατατάξεις στις εθνικές κατηγορίες. Δυστυχώς αυτοί που περιμένουν τις ανακατατάξεις ιδίως σαν κι εμάς που ειδοποιηθήκαμε αργά, δεν έχεις πολύ χρόνο να αντιδράσεις. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και είτε ξέραμε από τον Ιούνιο ότι θα παίξουμε Α2 είτε από τις 20 Σεπτεμβρίου η ομάδα μας κατά 90% θα ήταν η ίδια. Οπότε αγωνιστικό άγχος δεν είχαμε. Πιστεύουμε σ’ αυτή την ομάδα, πιστεύουμε σ’ αυτά τα παιδιά. Μ’ αυτά κάναμε αυτές τις ανοδικές πορείες τα τελευταία χρόνια. Το πιο δύσκολο το κομμάτι ήταν το οργανωτικό, του να βρούμε τους πόρους που χρειάζεται για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα ταξίδια τα οποία έχουμε συμμετέχοντας σε μεγαλύτερη κατηγορία αλλά και όλα τα άλλα θέματα που χρειάζεται να επιλυθούν για την Α2 Εθνική κατηγορία τα οποία κακά τα ψέματα, οργανωτικά δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενές κατηγορίες που παίζαμε. Αυτό είδαμε καλά στην Πάτρα, παίξαμε στον Απόλλων Πατρών μία ιστορική ομάδα εντάξει με μεγάλες περγαμηνές με πολύ μεγάλη ιστορία και όλοι μας είδαμε τι οργάνωση επικρατούσε εκεί και η ίδια οργάνωση επικρατεί και σε όλα τα γήπεδα που θα πηγαίνουνε περισσότερο ή λιγότερο. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας μας για το οργανωτικό κομμάτι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε χρόνια μαζί, οπότε έχουμε μία χημεία καλή και ξέρουμε πώς να ανταπεξέλθουμε. Βρεθήκαμε παλιότερα στην Α2 και έχουμε μία εικόνα. Θα θέλαμε να έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω. Πιστέψτε με, ήταν μία διαδικασία η οποία δεν ήταν εύκολη μεταξύ μας. Νομίζω είμαστε όλοι χαρούμενοι για την απόφαση και κανένας δεν έχει δεύτερες σκέψεις, το ίδιο νομίζω και τα παιδιά το ίδιο και οι προπονητές.  Είμαστε μεσα στις 10 πόλεις της Ελλάδος και επαρχιακές που έχουν ομάδες εθνικές κατηγορίες. Για εμάς είναι σίγουρα πάρα πολύ μεγάλη τιμή, το ίδιο για τους παίκτες που αγωνίζονται εδώ πέρα για την πόλη είναι σίγουρα κάτι πολύ μεγάλο. Μεγάλο βήμα να εκπροσωπήσεις την πόλη σου ανάμεσα στις 30 καλύτερες ομάδες της χώρας και σίγουρα μέσα στις 10 πρώτες επαρχιακές. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Στεργίου είπε: «Καταρχάς ένας κύκλος έκλεισε ένας κύκλος, όπως ανέφερε ο Ηλίας πριν από πέντε χρόνια ήμασταν στην Α2 και μετά από πέντε χρόνια ξανά βρισκόμαστε στην Α2. Μεσολάβησαν δύο πίκρες, γνωρίσαμε με τους αντίστοιχους υποβιβασμούς αλλά και δύο μεγάλες χαρές, η μεγάλη πορεία στη Γ’ Εθνικη και η περσινή χρονιά η οποία ήταν μία χρονιά που παρόλο δεν βγήκαμε πρωταθλητές, ήταν μια χρονιά που μας γέμισε όλους χαρά.  θεωρώ ότι είμαι μία χρονιά στην οποία και τα παιδιά που παίξανε τη χαρήκαμε, εμείς όλοι ήμασταν δίπλα τους και όλοι εσείς οι φίλαθλοι μας παρακολουθούσαν. Α2 μεγάλη κατηγορία πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι που είμαστε εδώ πέρα τα παιδιά που παίζουμε, εμείς που είμαστε δίπλα στην ομάδα αλλά και η πόλη. Είμαστε μία από τις 32 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είτε σε κάποιους αρέσει είτε σε κάποιους δεν αρέσει. Και η πόλη αυτή πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί αναγνωρίστηκε από πολλούς ο αγώνας που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και η ομάδα των η ομάδα που απαρτίζει την διοικούσα επιτροπή μεγαλώνει συνεχώς. Φέτος είναι μεγάλη χαρά να έχουμε μαζί μας τον Γιώργο Τραπεζανίδη, ο οποίος έχει τη δικιά του ιστορία. Επανέρχεται μετά από πέντε μετά από έξι χρόνια πιο ώριμος και θεωρώ ότι η βοήθεια του ήταν ανεκτίμητη το καλοκαίρι στο να στήσουμε αυτή την ομάδα και ειδικά μετά τις 20 Σεπτεμβρίου που πήραμε την απόφαση, γιατί δεν σας κρύβω ότι το σκεφτήκαμε πάρα πολύ σοβαρά προτού απαντήσουμε αλλά και με τον Γιώργο και όλα τα παιδιά καθίσαμε κάτω και είδαμε ότι τελικά μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της κατηγορίας.» 

Ο Δημήτρης Γκίμας: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω χωρίς πολλές περιστροφές ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος πάρα πολύ περήφανος που η ομάδα επιστρέφει στην Α2. Για να είμαστε ειλικρινείς πέρυσι τέτοια εποχή, που προερχόμασταν από μία βαριά ήττα στη Βέροια οι περισσότεροι μας είχαν καταδικασμένους με υποβιβασμό. Πολλοί από μας είχαμε πίστη μέσα μας και εννοώ τους προπονητές τους ανθρώπους της διοίκησης στους παίκτες και με πάρα πολύ κόπο και σωματικό και ψυχικό και θέλω να το κρατήσετε αυτό, παιχνίδι με το παιχνίδι όχι με προβλέψεις, ούτε με λόγια, παιχνίδι με το παιχνίδι, καταφέραμε να μπούμε σε τροχιά πρωταθλητισμού και αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και την απευθείας άνοδο. 

Καταφέραμε να μείνει όλη η ομάδα προσηλωμένη, προς τιμήν των παικτών και προς τιμή της διοίκησης, η διοίκηση με τη συνέπεια οι παίκτες με την προσπάθεια, να μείνει η ομάδα προσηλωμένη όταν ακόμη και μας λέγανε ότι είμαστε εκτός τόπου. Καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα να μείνουμε όρθιοι στο τέλος να πάρουμε την 4η θέση και να φτάσουμε στα μπαράζ. Δεν λέω ότι όταν χάσαμε τον μπαράζ σκεφτόμαστε την Α2 όπως και μέσα μας και όλοι λέγαμε ότι και να κερδίσουμε στο μπαράζ είναι αμφίβολο. Παρόλα αυτά το θεωρήσαμε τιμητικό τότε ότι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και ήρθαν έτσι τα πράγματα που ανταμειφθήκαμε και πιστεύω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Όχι εγωιστικά, οι παίκτες το ξέρουν, πόσο μεγάλο κόπο, πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναμε. Για τη φετινή χρονιά δεν θέλω να πω ούτε για παραμονή, ούτε για άνοδο. Δύο πράγματα, να έχουμε όλοι, εμείς οι προπονητές, η διοίκηση, οι παίκτες και όλοι εσείς να έχουμε υπομονή. Να μην περιμένουμε ότι ένας παίκτης, δύο παίκτες, τρεις παίκτες θα φέρουν την άνοιξη ή θα φέρουν το αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα που προσπαθούμε να έχουμε κάποιες αρχές στο παιχνίδι μας. Αν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι και ακόμη και ένα κακό αποτέλεσμα το ίδιο. Θα δούμε παιχνίδι με το παιχνίδι που θα καταλήξουμε. Πιστεύω βαθιά μέσα μου και νομίζω το ίδιο όλοι, ότι η ομάδα θα τα καταφέρει. Θα είμαι ευχαριστημένος αν η ομάδα παραμείνει στην Α2 αλλά μπορεί η ομάδα να πάει καλύτερα, μπορεί να πάει πιο πάνω δεν λέω ότι να ανέβουμε αλλά θα δούμε. Προς το παρόν κοιτάμε το παιχνίδι του Σαββάτου. Θέλω να πώς όμως το εξής παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιάννη τον Στεργίου. Το τονίσαμε και πριν από τις δημοτικές εκλογές, ως πότε η Βέροια δεν θα έχει ένα κλειστό καινούργιο. Γιατί δεν γίνεται αγώνας για να γίνει ένα κλειστό καινούργιο μέσα στην πόλη.  Δεν καταλαβαίνω το ''θα δούμε θα κάνουμε'', γιατί να δούμε. Πρέπει να γίνει. Ανεξαρτήτως δημάρχου, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής, ανεξαρτήτως περιφερειάρχη. Δηλαδή πηγαίνουμε σε όλες τις πόλεις, πηγαίνουμε παντού. Στην Πάτρα ντρεπόμουν εγώ όταν μπήκαμε στο γήπεδο ντρεπόμουν είναι δυνατόν υπάρχουν αυτά. Όλοι κάτι κάνουν προχωράνε. Εμείς έχουμε μείνει με το κλειστό γυμναστήριο του 1981, με το Φιλίππειο το οποίο είναι ''εχθρικό'' προς το μπάσκετ δεν μπορεί να πάρει μπασκέτες όταν το μπάσκετ αυτή τη στιγμή έχει 300 400 500 παιδιά πόσα είναι και προστίθενται και άλλα αθλήματα με απαιτήσεις και δικαιολογημένα.  Και εμείς ακόμα συζητάμε, αν και πώς καίγεται η λάμπα στο ΕΑΚ πότε θα την αλλάξουμε. Προσπαθούσαν, ο Στέργιος Διαμαντής προσπαθούσε μπορεί και ο δήμαρχος και ο ένας και ο άλλος αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει και πράξη. Ας γίνει και σε 10 χρόνια, να γίνει όμως να δούμε κάτι».

Ο Χρήστος Μπλατσιώτης : «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που η ομάδα επιστρέφει στην Α2. Κάτι που πίστευαν λίγοι. Όμως τα καταφέραμε και η προσπάθεια μας θα είναι πως θα μπορέσουμε να διατηρηθούμε στην κατηγορία. Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ