24.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η οικογένεια Γκασόλ και ο… μόνιμος πρωταθλητής (pics)

Ιστορία φέτος στο ΝΒΑ δεν έγραψαν μόνο οι Τορόντο Ράπτορς, αλλά και τα αδέρφια Γκασόλ, τα πρώτα που κατάφεραν να έχουν τουλάχιστον από έναν τίτλο το καθένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι «πτερόσαυροι» ξεπέρασαν το «εμπόδιο» των περσινών πρωταθλητών και πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους. Έγιναν, παράλληλα, η πρώτη ομάδα εκτός αμερικανικού εδάφους που έφθασε στην κορυφή. Ο Μαρκ Γκασόλ βρέθηκε το Φεβρουάριο στον Καναδά, από τους Μέμφις Γκρίζλις, και λίγο καιρό μετά αναδείχθηκε πρωταθλητής. Το ίδιο είχε καταφέρει δύο φορές στο παρελθόν ο αδερφός του, Πάου, ο οποίος πανηγύρισε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2009 και το 2010, ενώ τώρα αγωνίζεται με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς.

Ένα μοναδικό επίτευγμα έχει να επιδείξει και ο Πάτρικ Μακ Κο, ο οποίος στην τρίτη χρονιά του στο «μαγικό κόσμο» κατάφερε να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο του. Τις προηγούμενες δύο σεζόν ήταν μέλος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τον περασμένο Ιανουάριο πήγε στους «πτερόσαυρους», αφού αποδεσμεύθηκε από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους οποίους ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αν έχεις τύχη διάβαινε για τον 23χρονο γκαρντ από το Μιζούρι, ο οποίος μόλις μία ημέρα πριν πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στο NHL από τους Σεντ Λούις Μπλουζ, που εδρεύουν στη γενέτειρά του. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/06) ήρθε η σειρά του να γιορτάσει το τρίτο δαχτυλίδι του στο ΝΒΑ.

 

Έτσι, έβαλε το όνομά του δίπλα σε παίκτες-θρύλους που έκαναν στην καριέρα τους στο ΝΒΑ το three peat, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν που το πέτυχε δύο φορές με τους Σικάγο Μπουλς (1991-1993 και 1996-1998), οι Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο’ Νιλ (2000-2002 με τους Λος Άντζελες Λέικερς) ή, παλαιότερα, οι Μπιλ Ράσελ και οι Τζορζ Μάικαν, μέλη των θρυλικών Μπόστον Σέλτικς (1959-1966) και Μινεάπολις Λέικερς (1952-1954).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ