21.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η νίκη-ανάσα ήρθε για τον ΠΑΟΚ με 10 ρεκόρ περιόδου

Για τον ΠΑΟΚ το χθεσινό παιχνίδι με τη Βέντσπιλς ήταν «do or die». Αν δεν το έπαιρνε θα έχανε τις ελπίδες του. Το πήρε όμως μέσα από ένα όχι αψεγάδιαστο βέβαια παιχνίδι αφού μεταξύ άλλων είχε προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και στο αμυντικό ριμπάουντ αλλά σίγουρα αρκετά καλό. Με βάση τη γλώσσα της στατιστικής, το καλύτερο του στον πρώτο γύρο με 10 ρεκόρ περιόδου.

 

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε συνολικά την καλύτερη επιθετική επίδοση του στον πρώτο γύρο με τους 83 πόντους –είχε 82 με την Γκαζιαντέπ- και την καλύτερη εντός έδρας αμυντική επίδοση του με τους 76 πόντους –είχε 79 κόντρα στην Τενερίφη.

 

Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Δικέφαλο το 81,8% με το οποίο σούταρε από τη γραμμή του φάουλ έχοντας 18/22 βολές. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη του αγώνα στο Κλαϊπέδα όπου είχε 19/24 βολές κόντρα στη Νεπτούνας (79,16%).

 

Δεν… βγάζει μάτια αλλά είναι ρεκόρ πρώτου γύρου το 36,84% με το οποίο σούταρε χθες ο ΠΑΟΚ από το τρίποντο έχοντας 7/19. Το προηγούμενο ήταν το 35% (7/20) που είχε κόντρα στην Ορλαντίνα.

 

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σημείωσε τρία ρεκόρ περιόδου και στους τομείς της οικονομίας. Ρεκόρ λοιπόν είναι τα οχτώ λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική του ΠΑΟΚ που είχε εννιά στο παιχνίδι με τους Ιταλούς, οι 18 ασίστ αφού είχε 17 στο παιχνίδι με τη Νεπτούνας και τα πέντε κοψίματα καθώς το προηγούμενο ήταν τα τρία κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ.

 

Όταν βελτίωσε την άμυνα του στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ βρήκε σκορ στο transition αφού σε αυτό το διάστημα σημείωσε 16 από τους 23 πόντους του στον αιφνιδιασμό. Αυτή η επίδοση δεν είναι η καλύτερη φετινή για τον Δικέφαλο που είχε 24 κόντρα στην Τενερίφη όμως το επιμέρους σκορ στον αιφνιδιασμό, το 23-10, είναι το καλύτερο του. Είχε 23-14 κόντρα στην Γκαζιαντέπ. Ήταν εκείνο το στοιχείο που σε σημαντικό βαθμό «ξεμπλόκαρε» το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

 

Κάπως έτσι σημείωσε 26 πόντους στην 4η περίοδο όταν και επέβαλλε το παιχνίδι της. Αυτή μάλιστα είναι η καλύτερη επίδοση της σε ένα δεκάλεπτο στον πρώτο γύρο. Είχε 24 στην 1η περίοδο του παιχνιδιού με τη Λούντβιγκσμπουργκ και στη 2η περίοδο με τη Σαλόν.

 

Στο ίδιο διάστημα, στην 4η και καθοριστική δηλαδή περίοδο, ο Δικέφαλος δέχτηκε μόλις 15 πόντους και αυτή είναι η καλύτερη εντός έδρας επίδοση του στη φετινή διοργάνωση. Είχε δεχτεί από 17 στην 1η και στην 4η περίοδο του αγώνα με την Τενερίφη.

 

 

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πολλά λάθη, μόλις οχτώ έναντι 11 της Βέντσπιλς ωστόσο οι Λετονοί εκμεταλλεύτηκαν περισσότερο αυτόν τον τομέα. Οι επτά πόντοι που σημείωσε ο Δικέφαλος από τα λάθη της αντιπάλου του είναι η χειρότερη επίδοση του στον πρώτο γύρο. Είχε από εννιά στα ματς με Τενερίφη και Νεπτούνας. Το επιμέρους 7-14 σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία είναι το δεύτερο χειρότερο του ΠΑΟΚ που είχε 9-19 με τη Νεπτούνας.

 

Οι Λετονοί επιβεβαίωσαν την έφεση τους στο επιθετικό ριμπάουντ. Είχαν έξι στην πρώτη περίοδο, 17 στο σύνολο και από αυτά πήραν 24 πόντους αριθμός που συνιστά το μεγαλύτερο σχετικό παθητικό του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση φέτος. Είχε δεχτεί 20 τόσο από τη Λούντβιγκσμπουργκ όσο και από τη Νεπτούνας.

 

Όλα αυτά τα στοιχεία τον οδήγησαν σε τριψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης με 103 βαθμούς που είναι η κορυφαία επίδοση του και πολύ μακριά από την προηγούμενη που ήταν οι 83 βαθμοί του χαμένου μάλιστα αγώνα με την Γκαζιαντέπ. Στατιστικά δηλαδή –κι όχι μόνο ασφαλώς- το χθεσινό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο φετινό Basketball Champions League.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ