18.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Μύκονος στην Basket League; Παρά λίγο!

Ο Α.Ο. Μυκόνου εξασφάλισε φέτος την άνοδό του από τα τοπικά πρωταθλήματα των Κυκλάδων στη Γ' Εθνική κι έχει ήδη αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην εγχώρια μπασκετική επικαιρότητα. Αφενός με τον ευφάνταστο λογαριασμό, που διαθέτει στο twitter και συχνά πυκνά γίνεται θέμα, και αφετέρου με κάποιες μεταγραφές που επιδιώκει να κλείσει (λέγεται ότι είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Άγγελου Τσάμη και ότι έχει προχωρημένες επαφές με τον Βαγγέλη Καράμπουλα) και οι οποίες είναι αν μη τι άλλο ηχηρές.

Εκτός αυτών, επιχείρησε, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, να κάνει το... μπαμ του φετινού καλοκαιριού στο ελληνικό μπάσκετ. Να φέρει την κοσμοπολίτικη Μύκονο στην Basket League! Αλλά απ' ό,τι φαίνεται, δεν θα τα καταφέρει...

Ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του τα ηνία του μπασκετικού Α.Ο. Μυκόνου, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες του νησιού. Και μαζί με τους συνεργάτες του δείχνουν με διάφορους τρόπους (το twitter, οι μεταγραφές...) ότι έχουν τη φιλοδοξία να φτιάξουν μια πραγματικά ανταγωνιστική ομάδα, που δεν θα περιοριστεί στο στενό πλαίσιο της Γ' Εθνικής, αλλά θα προσπαθήσει να φτάσει ψηλά. Πολύ ψηλά.

Πριν από λίγο καιρό έγινε μια απόπειρα αυτή η προσπάθεια να γίνει άμεσα. Τώρα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι άνθρωποι του Α.Ο. Μυκόνου προσέγγισαν τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και διερεύνησαν τις προθέσεις του όσον αφορά τη συμμετοχή του στην Basket League, όπου έχει δικαίωμα να παίξει ως η μία εκ των δύο ομάδων που κέρδισε την άνοδο από την Α2.

Αποτελεί κοινό μυστικό, όσο κι αν ακόμα επισήμως δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση, ότι ο Διαγόρας δεν θα παίξει στην Basket League, διότι δεν μπορεί για διάφορους λόγους να υποστηρίξει το εγχείρημα. Και ότι σε αυτή τη φάση προσπαθεί να δει αν μπορεί με κάποιον τρόπο να μεταβιβάσει αυτό το δικαίωμά του. Όπως συνέβη πέρυσι, για παράδειγμα, με τις περιπτώσεις Κολοσσού-Χολαργού και Λαυρίου-Κύμης.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών που κάνουν ο Α.Ο. Μυκόνου και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο καθένας από την πλευρά του και με τις δικές του επιδιώξεις, λέγεται ότι πραγματοποίησαν μια σειρά επαφών μεταξύ τους, ώστε η ομάδα της Μυκόνου να παίξει στην Basket League χρησιμοποιώντας τη θέση που έχει κερδίσει ο Διαγόρας. Όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επαφές δεν τελεσφόρησαν, διότι προέκυψαν άλυτα ζητήματα οικονομικής φύσης.

Οι συζητήσεις πλέον έχουν σταματήσει και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας μεταξύ των δύο ομάδων. Όμως η παράταση που έδωσε μέχρι τις 30 Ιουλίου ο ΕΣΑΚΕ για την υποβολή των φακέλων για αδειοδότηση και η συνεχιζόμενη σιωπή του Διαγόρα όσον αφορά τις προθέσεις του, αφήνουν ένα μικρό παράθυρο ανοικτό να ξαναγίνει κουβέντα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ