20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράταση στις “κρίσεις” λόγω νομοσχεδίου

Η... περίφημη 30η Ιουνίου πάει προς έναν μήνα πίσω για την προθεσμία κατάθεσης όλων των απαραίτητων εγγράφων και χρημάτων των ΚΑΕ που θέλουν να συμμετάσχουν στην επόμενη Basket League με "άλλοθι" το ότι ακόμα η Πολιτεία δεν έχει δώσει νομική ισχύ στην Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, όπως επίσης και στην αύξηση της εγγυητικής των ομάδων.

Στην σημερινή συνεδρίαση, μεταφέρθηκαν οι συζητήσεις που έχουν γίνει με την Πολιτεία και τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος εντός των ημερών καταθέτει προς ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις εκλογές στις ομοσπονδίες και εκεί θα έχει και τα θέματα του ΕΣΑΚΕ.

Την ερχόμενη εβδομάδα και στις 30/6 που ήταν η αρχική προθεσμία του ΕΣΑΚΕ θα υπάρξει νέα συνεδρίαση για να διαπιστωθεί πώς προχωράει η διαδικασία, αλλά επειδή το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και θα γίνει νόμος γύρω στα μέσα Ιουλίου η ουσιαστική... δράση θα υπάρξει στα τέλη Ιουλίου.

Εύλογα δημιουργούνται υποψίες μήπως για μία ακόμα χρονιά ο ΕΣΑΚΕ μείνει στα λόγια στα περί "σκληρών μέτρων", αλλά τις επόμενες ώρες και μέρες λογικά θα υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις για να δούμε πώς πάει το πράγμα.

Επί της ουσίας η αναμονή ψήφισης του νόμου δίνει ένα καλό "πάτημα" για να επικρατήσει η λογική, αφού το να ζητάνε από τις ομάδες προϋπολογισμούς χωρίς να τους έχουν έστω... υποψιάσει αν θα υπάρχει χορηγός, τηλεόραση και άλλα ζωτικής σημασίας είναι από τα γνωστά κωμικά του ΕΣΑΚΕ.

Σήμερα εξάλλου από την κουβέντα που έγινε για διάφορα θέματα, φάνηκε και ότι έρχεται άλλο ένα σημαντικό έξοδο για τις ΚΑΕ με την σύνταξη και τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου για την διεξαγωγή αγώνων το οποίο θα αναλυθεί λεπτομερώς στις επόμενες συνεδριάσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ