16.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η μέρα που μας συστήθηκε ο Μπουρούσης

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε. Στο διάστημα αυτό πέτυχε πολλά και εξακολουθεί να “γράφει” χιλιόμετρα στα παρκέ. Ήταν σαν σήμερα που ο Γιαννης Μπουρούσης έπαιρνε το “βάπτισμα του πυρρός” στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και την ξεχωριστή εκείνη μέρα της σπουδαίας καριέρας του, θυμάται σήμερα το Retro Stories του basketa.gr

 


Ήταν 24 Φεβρουαρίου 2002 και στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου, η ΑΕΚ αγωνιζόταν στη Δράμα. Το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ αποδείχτηκε σχετικά εύκολο για την “Ένωση” που επικράτησε με 94-82 και ο Ντράγκαν Σάκοτα βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο παρκέ για 1,5 λεπτό, τον 18χρονο ψηλό που είχε πάρει στην ομάδα από την Καρδίτσα το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Μπουρούσης είχε ένα άστοχο δίποντο, ένα ριμπάουντ και ένα λάθος στο παιχνίδι στο οποίο συστήθηκε στο ελληνικό, μπασκετικό κοινό. Ήταν μία από τις τρεις εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.

 


Από τη ρούκι χρονιά του Γιάννη Μπουρούση

 


Η συνέχεια είναι γνωστή...

 


Ο Μπουρούσης είναι πια στα 35 του και σε αυτά τα 17 χρόνια που πέρασαν από εκείνο το παιχνίδι στη Δράμα, γεύτηκε πολλές χαρές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Το “κοντέρ” του έγραψε 298 παιχνίδια στην ελληνική Basket League την οποία κατέκτησε με την ΑΕΚ το 2002 και με τον Παναθηναϊκό το 2017 ενώ πέρασε και μία πενταετία στον Ολυμπιακό.

 


Έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, παίζοντας στην Ισπανία (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Λαμποράλ Κούτσα), στην Ιταλία (Μιλάνο) και από πέρσι στην Κίνα (Ζεϊγιάνγκ Γκουανγκσά Λάιονς). Αυτό όμως που χαρακτηρίζει ίσως περισσότερο από κάθε τι άλλο, είναι η αφοσίωση του στην Εθνική της οποίας είναι αρχηγός και με την οποία άλλωστε έχει κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στα Ευρωμπάσκετ του 2005 και του 2009 αντίστοιχα.

 


Όσοι ήταν παρόντες σε εκείνο το παιχνίδι της 24ης Φεβρουαρίου 2002 στη Δράμα, θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί…

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ