17.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η λεπτομέρεια που κόστισε στον Άρη

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στους δύο πόντους προφανώς και κάποιες λεπτομέρειες ήταν αυτές που καθόρισαν τον νικητή και υποχρέωσαν τον Άρη στην ήττα χθες στο Βέλγιο.

 

Παρότι η στατιστική εμφανίζει ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων στα επιθετικά ριμπάουντ (10 η Οστάνδη, εννιά ο Άρης) το επιμέρους σκορ ήταν τέτοιο που μπορεί να αναδείξει τη συγκεκριμένη κατηγορία ως μία από αυτές που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σε ένα τόσο «κλειστό» παιχνίδι. Οι Βέλγοι σημείωσαν 10 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και ο Άρης έμεινε στο μηδέν, στη χειρότερη βέβαια επίδοση του στη διοργάνωση. Είχε τέσσερις κόντρα τόσο στην Μπεσικτάς όσο και στην Αβελίνο. Αρνητική επίδοση είναι και το παθητικό των 10 πόντων, όσους δέχτηκε με αυτόν τον τρόπο και στα ματς με τη Νίμπουρκ και τη Ναντέρ.

 

Κατά τα άλλα…

 

21 πόντους πήρε ο Άρης μέσα από τα 17 λάθη των Βέλγων κι αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του ως τώρα στη διοργάνωση. Είχε 19 στο ματς με τη Ναντέρ.

 

Παράλληλα εκτέλεσε καλά από μέση και κοντινή απόσταση έχοντας 50% στα δίποντα (20/40). Οι 32 πόντοι που σημείωσε μέσα από τη ρακέτα είναι επίσης η καλύτερη φετινή επίδοση του στο BCL. Είχε 26 στο παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα.

 

Με αυτό το 50% στα δίποντα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στη φετινή διοργάνωση. Την ίδια σημείωσε κόντρα στην Μπεσικτάς (12/24) και τη Ζιελόνα Γκόρα (20/40).

 

 

Η άμυνα του Άρη ήταν και χθες αποτελεσματική και μάλιστα με το παθητικό των 15 πόντων της τρίτης περιόδου, ισοφάρισε την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση του. Την ίδια είχε στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού με την Μπεσικτάς.

 

Το συνολικό παθητικό των 69 πόντων είναι με διαφορά το χαμηλότερο που είχε ως τώρα εκτός έδρας –δέχτηκε 83 από την Μπεσικτάς και 99 από τη Νίμπουρκ.

 

Οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν στις χαμένες βολές με την Οστάνδη να σουτάρει με 54,5% και τον Άρη με 50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στην Τσεχία και στην Τουρκία, οι «κίτρινοι» είχαν μόλις δύο χαμένες βολές σε 22 εκτελεσμένες όμως χθες έχασαν έξι (6/12).

 

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις της στα ριμπάουντ, ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια της έχοντας 23 αμυντικά, εννιά επιθετικά και 32 στο σύνολο αλλά και με τα 14 λάθη –είχε 15 με την Μπεσικτάς. Πάντως έμεινε για πρώτη φορά χωρίς τάπα.

 

Photo Credit: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ