26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Η κληρονομιά της Εθνικής (vid+pics)

Νέο ταξίδι με ξεκάθαρο στόχο ξεκινάει για την Εθνική Ελλάδας Γυναικών, μετά την τέταρτη θέση που κατέκτησε το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συγκεντρώθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019 και τις αναμετρήσεις του με την Πορτογαλία εκτός έδρας (11/11) και τη Μεγάλη Βρετανία στην Κοζάνη, στο κλειστό της Λευκόβρυσης (15/11). Η «γαλανόλευκη» έδωσε για πρώτη φορά το παρών στη διοργάνωση το 2001, οπότε κατέκτησε τη 10η θέση, και μόνο το 2013 στη Γαλλία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της (το 2003 ήταν 9η, το 2005 10η, το 2007 13η, το 2009 5η, το 2011 13η, το 2015 10η και το 2017 έχασε στο «μικρό» τελικό το χάλκινο μετάλλιο από το Βέλγιο). Η τελική φάση το 2019 θα φιλοξενηθεί σε Σερβία και Λετονία και ο Κώστας Κεραμιδάς με τις παίκτριές του θέλουν την πρόκριση, για να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις τους.

Η Λολίτα Λύμουρα, στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της Εθνικής, παραδέχθηκε πως δεν αγχώνονται εν όψει των πρώτων προκριματικών αγώνων: «Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ και ξυπνούν ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε όλα τα κορίτσια και ολόκληρο το επιτελείο το καλοκαίρι. Δεν έχουμε άγχος, θέλουμε να περάσουμε από τα προκριματικά, να βρεθούμε ξανά στο Ευρωμπάσκετ και να αφήσουμε μια κληρονομιά στην επόμενη γενιά».

 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα παίξει στη Χαλκίδα, όπως συνηθίζει, αλλά θα ταξιδέψει μέχρι την Κοζάνη για την αναμέτρηση με τις Βρετανές. Η 32άχρονη πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ περιμένει πως θα έχουν, και πάλι, στο πλευρό τους τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων: «Ευελπιστούμε να γεμίσουμε το γήπεδο και να έρθει ο κόσμος να μας δει από κοντά, θα είναι ό,τι καλύτερο για εμάς».

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 143 παρουσίες με την Εθνική Γυναικών, αλλά κι έχοντας άλλα 87 παιχνίδια με τις υπόλοιπες Εθνικές, η Λολίτα Λύμουρα είναι από τις «παλιές» διεθνείς. Δεν είναι, ωστόσο, η μόνη. Εξάλλου, όπως και η ίδια πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι πως ο κορμός της ομάδας είναι μαζί πάνω από δέκα χρόνια και το καλό είναι πως βάζουμε και νέα παιδιά, όπως είναι η Τσινέκε».

Από την άλλη, όμως, τα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου και την Αφροδίτη Κοσμά να είναι τραυματίες, ενώ η Ελεάννα Χριστινάκη θα ενσωματωθεί με μικρή καθυστέρηση στην προετοιμασία, καθώς έχει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι από τις ΗΠΑ. «Δυστυχώς, έχουμε απώλειες όπως της Σταμολάμπρου και της Κοσμά, τους ευχόμαστε περαστικά και είμαστε σίγουρες πως θα είναι μαζί μας στα παιχνίδια του Ιανουαρίου. Η Εθνική δεν αποτελείται μόνο από τα δεκατρία άτομα που είμαστε εδώ, συν τη Χριστινάκη, είμαστε μια ομάδα παικτριών που την απαρτίζουμε. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως με την κατάλληλη βοήθεια του τεχνικού τιμ θα καταφέρουμε να περάσουμε», κατέληξε η έμπειρη πλέι μέικερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ