18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νοκ άουτ η Κοσμά, χάνει και Εθνική

Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός της Αφροδίτης Κοσμά στην Κωνσταντινούπολη και θα χάσει όχι μόνο τον εντός έδρας αγώνα Ολυμπιακού με τη Νίκη Λευκάδας, αλλά και τα παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» θα υποδεχθούν τις νησιώτισσες το Σάββατο (21/10, 16.00) στο ΔΑΚ Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, με την Ελένη Καπογιάννη να μην έχει στη διάθεσή της τόσο την Εβίνα Μάλτση όσο και την 34χρονη φόργουορντ που αποχώρησε τραυματίας από την πρόσφατη αναμέτρηση με την Μπεσίκτας και, όπως αποδείχθηκε από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, υπέστη εξάρθρωση ακρώμιου οστού στον ώμο και θα αναγκαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, για να υποβληθεί σε επέμβαση. Το διάστημα που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης υπολογίζεται στον ενάμιση μήνα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπορέσει να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019, στις αναμετρήσεις με Πορτογαλία εκτός έδρας (11/11, Αλμάδα) και Μεγάλη Βρετανία εντός (15/11, Κοζάνη).

Δηλώσεις για το ματς με τη Νίκη Λευκάδας -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερασιτέχνη- έκανε η Ιβόν Άντερσον, η οποία τόνισε: «Προερχόμαστε από μια σημαντική νίκη στο Eurocup, όπου έχουμε ξεκινήσει θετικά την παρουσία μας στη φάση των ομίλων. Ωστόσο, έχουμε αφήσει πίσω μας το ματς αυτό και συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που ακολουθεί στο πρωτάθλημα με τη Νίκη Λευκάδας. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα και έπειτα θα προετοιμαστούμε για το σπουδαίο ματς με τη Ρίγα την ερχόμενη Τετάρτη (25/10) στην έδρα μας για την 3η αγωνιστική».

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με έντεκα παίκτριες, οι οποίες απαρτίζουν την αποστολή. Συγκεκριμένα, η Ελένη Καπογιάννη θα έχει στη διάθεσή της τις εξής: Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Όλγα Χατζηνικολάου, Αγγελική Νικολοπούλου, Τάνια Χαλιβέρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Ιβόν Άντερσον, Βικότρια Μακόλι, Άννα Σπυριδοπούλου, Ανθή Μπαλτά και Στέλλα Καλτσίδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ