22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ημέρα της κρίσης για Ανατόλια, ΠΑΣ και Αγρίνιο

Η ώρα τις κρίσης έρχεται για την δήλωση συμμετοχής των ομάδων στην Α2, με κάποιες από τις 18 να μην έχουν κάνει ούτε μια κίνηση, και να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το καράβι.

Ξεκάθαρη και αμετάβλητη φαντάζει η κατάσταση στον ΠΑΣ Γιάννινα, η οποίος μετά την παραίτηση της επιτροπής μπάσκετ άφησε μετέωρο τον ερασιτέχνη ώστε να βρει τον τρόπο να μετατρέψει την ομάδα της Ηπείρου σε ΚΑΕ, καθώς αυτή ήταν η προϋπόθεση ώστε να συνεχίζει να αγωνίζεται στην Α2. Ο Σάκης Τζαλαλής με μια επιτροπή προσπάθησαν να βρούνε την χρυσή τομή, αλλά κάτι τέτοιο δεν δείχνει να γίνεται πραγματικότητα. Σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν αποχωρήσει, και αν δεν βρεθεί τάχιστα λύση, ο ΠΑΣ θα έχει ως πιθανότερο προορισμό την ΕΣΚΑΒΔΕ.

Το Ανατόλια εντυπωσίασε με την σταθερότητα του τα τελευταία χρόνια, με το κολέγιο της Θεσσαλονίκης να έχει δημιουργήσει μια ομάδα πρότυπο, με αρχιτέκτονα τον Πέτρο Γκαϊτατζή. Ο ικανός προπονητής πλέον θα βρίσκεται στην Basket League και δίπλα στον Βαγγέλη Ζιάγκο στην Basket League, ενώ οι αθλητές του Ανατόλια έχουν βρει άλλους προορισμούς. Πολλές προσπάθειες έγιναν από τη διοίκηση να κατέβει στην Α2 η ομάδα με ταλαντούχους αθλητές, αλλά πλέον φαίνεται να υπάρχει τέλμα. Την απάντηση θα την δώσουν μόνο οι ίδιοι.

Στην Αιτωλοακαρνανία τα πράγματα αν και φαινόταν ξεκάθαρα δεν είναι. Ως και την τελευταία ώρα, και παρά το μεγάλο μπέρδεμα που υπάρχει με την διοικητική δομή, γίνονται επαφές τόσο με προπονητές όσο και με παίκτες ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί το Αγρίνιο στην Α2. Αν τελεσφορήσουν θα φανεί, αλλά η πρόθεση είναι η ομάδα να αγωνιστεί. Και μιλάμε για μια ομάδα που ενωμένη έφτασε σε σπουδαία πορεία από την ΕΣΚΑΒΔΕ ως και την Α2, αλλά είδε το τελευταίο τρίμηνο όλα τα στελέχη της διοίκησης του να εγκαταλείπουν με ανακοινώσεις τους το τρένο. Φαινομενικά δείχνει ακέφαλη, ουσιαστικά αυτό θα φανεί!

Τέλος, και στο Ναύπλιο δεν έχουμε δει κινήσεις, με την διοίκηση της ομάδας να έχει πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας στην εστίαση. Ωστόσο, στον Οίακα γίνονται κινήσεις, και δεν φαίνεται προς το παρών να υπάρχει αδυναμία.

Φυσικά τα πάντα αλλάζουν, και αυτά θα φανούν από τις κινήσεις των ομάδων τις ερχόμενες ημέρες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ