21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Ζενίτ δεν αστειεύεται κι άλωσε τη «Φοντέτα» (vids)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αποτελεί την πιο «καυτή» ομάδα εκτός έδρας σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα, καθώς νίκησε στο «σπίτι» της Βαλένθια με 85-72, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική.

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ έχει συμπληρώσει πέντε διαδοχικές επιτυχίες σε ισάριθμες εξορμήσεις της, ενώ το συνολικό ρεκόρ του είναι 7-3 και φιγουράρει στα υψηλά «στρώματα» του βαθμολογικού πίνακα. Οι ηττημένοι δεν τα κατάφεραν για δεύτερο σερί παιχνίδι στο «σπίτι» τους, αφού είχε προηγηθεί η ήττα από την Άλμπα Βερολίνου. Πλέον οι «νυχτερίδες» έπεσαν στο 7-5.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το καθοριστικό κομμάτι του ήταν η τρίτη περίοδος. Σε αυτήν, η Ζενίτ έκανε πάρτι και σκόραρε 32 πόντους, με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο 30' με διαφορά πέντε πόντους (60-65). Το παιχνίδι φάνηκε ότι θα γινόταν ντέρμπι, όμως στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι κι εκμεταλλεύτηκαν τον έντονο εκνευρισμό της Βαλένθια, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 85-72.

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Κέβιν Πάνγκος δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Ζενίτ (ο Χόλινς πέτυχε 20), αλλά ήταν εντυπωσιακός με 12 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντούμπλιεβιτς με 18 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ εκτέλεσε καλά από την περιφέρεια (11/29 τρίποντα), ενώ οι γηπεδούχοι ήταν τρομερά άστοχοι με μόλις 4/20. Την ίδια στιγμή πάντως προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι Ρώσοι σούταραν πέντε βολές σε όλο τον αγώνα, όλες δύο λεπτά πριν το φινάλε με τον Πάνγκος, καθώς ο Καναδός κέρδισε φάουλ και δόθηκαν δύο τεχνικές ποινές στους γηπεδούχους για διαμαρτυρία! Σε όλο το υπόλοιπο σαραντάλεπτο η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης δεν πήγε στη γραμμή.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Την Τρίτη (8/12) πάντως διεξήχθησαν κι άλλες αναμετρήσεις, με το τεράστιο διπλό του Ολυμπιακού μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα με 96-88 να ξεχωρίζει. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Στο χρονικά πρώτο παιχνίδι της ημέρας η Αρμάνι Μιλάνο πέρασε από την έδρα της Χίμκι με 102-93, σ' ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Τέλος, στην Πόλη, η Αναντολού Εφές κινδύνευσε με νέο εντός έδρας σοκ από τη Βιλερμπάν αυτήν την φορά, όμως με ηγέτη τον Βασίλιε Μίτιτς επικράτησε με 72-68. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε videos απ' όλα τα παιχνίδια:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ