27.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

“Καθάρισε” ο Μίτσιτς

Λίγες μέρες μετά το κάζο που έπαθε από την Μπασκόνια στην Πόλη, η Εφές κόντεψε να την πατήσει ξανά, αυτή τη φορά απο τη φορμαρισμένη και μαχητική Βιλερμπάν. Όμως ο Μίτσιτς κατά κύριο λόγο και ο Λάρκιν "μίλησαν" τη στιγμή που έπρεπε, έτσι η τουρκική ομάδα νίκησε με 72-68 στον εξ αναβολής αγώνα για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Και η Εφές έχει πλέον τρεις νίκες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της ανεβαίνοντας κι άλλο στη βαθμολογία.

Η Βιλερμπάν έβαλε δύσκολα στην Εφές με το καλημέρα, μεταφέροντας την μπάλα μέσα στο καλάθι στους Φολ και Γιαμπουζέλε, που έκαναν ζημιά. Παράλληλα, με σφιχτή και αποτελεσματική στην περιφέρεια άμυνα έκοψε το ρυθμό των γηπεδούχων, που ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα από κάποια στιγμή και μετά η Βιλερμπάν να πάρει το προβάδισμα. Στο τελευταίο δίλεπτο μάλιστα, με τον Νουά να δίνει πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα, κατάφερε να προηγηθεί με 19-13 και μα αυτό το αβαντάζ ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο.

Αυτή η εξέλιξη λειτούργησε ως συναγερμός για την Εφές, η οποία στη δεύτερη περίοδο αποφάσισε να σοβαρευτεί και το σκηνικό άλλαξε. Η άμυνά της προκάλεσε ασφυξία στους παίκτες της γαλλικής ομάδας, που δεν έβρισκαν χώρους πια μέσα στη ρακέτα, έχαναν τα ριμπάουντ και άρχισαν να έχουν και αμυντικά προβλήματα. Διότι ο Μίτσιτς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του παίζοντας στην περιφέρεια μαζί με τον Λάρκιν, ο οποίος έφτασε τους 1500 πόντους στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

Ο Ντάνστον ήταν δυναμίτης κάτω από τα καλάθια και κάπως έτσι μέσα σε 9 λεπτά η Εφές έτρεξε ένα επί μέρους 20-4, με το οποίο ξέφυγε με 33-23. Το ημίχρονο πάντως έληξε με 33-27.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου πήρε... φωτιά και ο Λάρκιν, με αποτέλεσμα η Εφές να διευρύνει το προβάδισμά της, καθώς η Βιλερμπάν εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα να μπει στην αντίπαλη ρακέτα και είχε ξεμείνει απο λύσεις. Στο 25' το σκορ ήταν 44-31, όμως στη συνέχεια η Εφές κόλλησε. Οι αλλαγές του Αταμάν χάλασαν το ρυθμό της και η Βιλερμπάν με ένα σερί 8-0 και δύο τρίποντα από τους Γιαμπουζέλε και Χάουαρντ μείωσε στο 27' σε 44-39. Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί, καθώς με ένα ακόμα τρίποντο του Ντιο μείωσε στον πόντο (45-44), λίγο πριν ο Λάρκιν με γκολ φάουλ κάνει το 48-44, με το οποίο η Εφές προηγήθηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως στο τελευταίο πεντάλεπτό της η Βιλερμπάν είχε τρέξει ένα σερί 13-4.

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι, καθώς μάλιστα η Βιλερμπάν είχε πιστέψει ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη. Κάτι που φάνηκε στην τελευταία περίοδο, όταν με αφετηρία ένα ακόμα τρίποντο από τον Λάιτι, που έγινε κι αυτός παράγοντας στην επίθεση, η γαλλική ομάδα πέρασε και πάλι, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, μπροστά στο σκορ με 56-52 στο 34'. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η παρουσία του Κεβάριους Χέις, που έκανε πολλή και πολύτιμη βρώμικη δουλειά μέσα στις ρακέτες τόσο στην άμυνα με τις τάπες του όσο και στην επίθεση με τα επιθετικά ριμπάουντ του.

Η Βιλερμπάν προηγήθηκε με 63-57 στο 36', με τους Λάιτι και Χάουαρντ να κάνουν θραύση στην επίθεση, όμως για μια ακόμα φορά ο Μίτσιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ανέλαβε την ευθύνη και με προσωπικές του ενέργειες και τη βοήθεια του Λάρκιν οδήγησε την Εφές στην ανατροπή και την ανάκτηση του προβαδίσματος (66-65) ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη. Ο Χάουαρντ στη συνέχεια έχασε όλα τα σημαντικά τρίποντα για τη Βιλερμπάν, η οποία στα τελευταία 10'' είχε δόυ ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Όμως Χάουαρντ και Κόουλ αστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα, έτσι ο Μίτσιτς με δύο βολές σφράγισε την τελική νίκη της Εφές.

Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ: Ο Βασίλε Μίτσιτς είναι εγνωσμένης αξίας, οπότε δεν προκαλεί εντύπωση αυτό που έκανε. Το ότι, δηλαδή, όταν όλα πήγαιναν στραβά για την Εφές, βγήκε μπροστά και "καθάρισε", χαρίζοντάς της τη νίκη. Πέτυχε μεγάλα καλάθια στην τελευταία περίοδο και τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 7/10 σουτ εντός παιδιάς.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βιλερμπάν είχε 10/32 τρίποντα και η Εφές μόλις 2/9.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ