19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η επανέναρξη πήρε… παράταση

Στο ΝΒΑ είχαν αποφασίσει να αρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να γίνει με την έναρξη του Μαΐου όπως αρχικά σκέφτονταν.

Η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» γνωστοποίησε και επίσημα πως θα επιτρέψει την επανέναρξη λειτουργίας των προπονητικών κέντρων των ομάδων, για ατομικές προπονήσεις παικτών, αλλά όχι πριν από τις 8 Μαΐου και αποκλειστικά για τις περιοχές που έχουν χαλαρώσει τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. «Ο σκοπός αυτών των αλλαγών είναι να παρέχεται στους παίκτες ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον για προπόνηση, σε πολιτείες που τους επιτρέπουν να το κάνουν, και να προσδιορίζονται ασφαλείς επιλογές προπόνησης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΝΒΑ.

Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις θα περιορίζεται σε τέσσερις παίκτες κάθε φορά και δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν προπονητή να παίρνει μέρος στις προπονήσεις. Φυσικά, απαγορεύεται η ομαδική προπόνηση και οποιαδήποτε συγκέντρωση των μελών της ομάδας, ενώ δεν θα επιτρέπεται στους παίκτες να μεταβούν σε εγκαταστάσεις που δεν ανήκουν στο σύλλογό τους, όπως είναι τα γυμναστήρια.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στην πολιτεία τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εάν υπάρχει θετική απάντηση θα ανοίξουμε ξανά. Εάν είναι αρνητική θα διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό και οι παίκτες μας θα παραμείνουν υγιείς», παραδέχθηκε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής των Ατλάντα Χοκς, Τράβις Σλενκ. Θυμίζουμε πως η Τζόρτζια είναι από τις πρώτες πολιτείες που χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Το ΝΒΑ διακόπηκε εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19 στις 11 Μαρτίου, όταν βρέθηκε «θετικός» σε τεστ που υποβλήθηκε ο Ρούντι Γκομπέρ. Ο Γάλλος σέντερ των Γιούτα Τζαζ δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης που κόλλησε, αν και όπως έχει παραδεχθεί και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα από όσα ανακοινώθηκαν. Στις ΗΠΑ έχουν νοσήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα, ενώ τα θύματα έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 23.500.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ