22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κάτι αρχίζει να κινείται στο ΝΒΑ

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχει διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και, παράλληλα, έχουν κλείσει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και απαγορεύονται οι ομαδικές προπονήσεις.

Οι αγώνες παραμένει άγνωστο πότε θα επαναρχίσουν και τα πάντα βρίσκονται προς τον παρόν στον… αέρα, με τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ και τους συνεργάτες του να προσπαθούν να βρουν λύση. Εν μέσω της καραντίνας και της κατ’ οίκον απομόνωσης, που έχει επιβληθεί και από την αμερικανική κυβέρνηση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, φάνηκε να υπάρχει... φως. Σύμφωνα με το ESPN, η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» ενημέρωσε τις ομάδες πως μπορούν να ανοίξουν τα γήπεδά τους για προπονήσεις σε όσες πολιτείες χαλαρώνουν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης.

Το Ουισκόνσιν, στο οποίο εδρεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς, καθώς η Τζόρτζια, στην οποία βρίσκονται οι Ατλάντα Χοκς, είναι μόλις δύο από τις πολιτείες που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την υγειονομική κρίση και τα μέτρα είναι λιγότερα αυστηρά. Τόσο τα «ελάφια» όσο και τα «γεράκια», πάντως, δεν πρόκειται να κάνουν ομαδικές προπονήσεις, παρά θα ανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους για τους παίκτες τους που θέλουν να προπονηθούν ατομικά. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το άνοιγμα των γηπέδων θα αρχίσει σταδιακά από την Πρωτομαγιά και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΝΒΑ θα απαγορεύεται οποιαδήποτε ομαδική δραστηριότητα, όχι μόνο οι ομαδικές προπονήσεις.

Το νέο αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στις τάξεις κάποιων ομάδων, καθώς εκφράζουν την ανησυχία τους κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές για τους παίκτες, αλλά και το προσωπικό που θα χρειαστεί να εργαστεί στις εγκαταστάσεις. Κάποιες άλλες, πάντως, το υποδέχθηκαν με ικανοποίηση, ως ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Θυμίζουμε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 960.000 και περισσότερα από 54.200 είναι μέχρι στιγμής τα θύματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρο στον κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ