25.6 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Η επίθεση «κόβει» εισιτήρια, η άμυνα δίνει τίτλους

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο πραγματικά μεγάλο διπλό του μετά από αρκετά χρόνια και πλέον δείχνει να αποκτά τη φιλοσοφία που θα τον φέρει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα χαρακτηριστικά της φετινής έκδοσης των «πράσινων» είναι συγκεκριμένα. Μαζί με την Εφές αποτελούν τις δύο πιο αθλητικές ομάδες της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι συνηθίζουν να κάνουν το λάθος να προσπαθούν να κερδίζουν τα παιχνίδια μέσω του ταλέντου τους στην επίθεση. Αυτό δεν συμβαίνει όμως και στο «τριφύλλι», καθώς είναι φανερή η «στροφή» που έχει κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ θέλοντας να «πνίγει» τους αντιπάλους, «σκεπάζοντας» το καλάθι.

Όσο θα εμφανίζει τέτοια εικόνα -όπως η χθεσινή (23/3)- στο αμυντικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός δεν θα φοβάται κανέναν. Άλλωστε σύμπτωση επαναλμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και η Μπασκόνια σε δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 68 και 63 πόντους αντίστοιχα, ενώ κατά μέσο όρο στη διοργάνωση σημειώνει περισσότερους από ογδόντα. Σίγουρα κομβικό ρόλο σε αυτό το χαμηλό παθητικό έπαιξε η ζώνη με προσαρμογές που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο από τον Καταλανό τεχνικό και μπέρδεψε πολύ τους παίκτες του Σίτο Αλόνσο οι οποίοι μετά από δέκα λεπτά είχαν πετύχει όλους κι όλους έξι πόντους.

Παράλληλα, η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο τους κυπελλούχους Ελλάδας. Ο πρώτος που έχει ευνοηθεί από την παρουσία του Αμερικανού φόργουορντ στο παρκέ είναι ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός των «πράσινων» λειτούργησε σαν κομπιούτερ επιστρέφοντας στις μεγάλες εμφανίσεις. Σκόραρε οκτώ πόντους και μοίρασε ισάριθμες ασίστ, ενώ μάζεψε κι έξι ριμπάουντ. Ο 28χρονος γκαρντ μοιάζει να βρίσκει τον καλό του εαυτό σε κρίσιμη καμπή της σεζόν κι αν συνεχίσει έτσι, στο «τριφύλλι» θα έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν.

Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός είναι το κλείσιμο των «δικών» του παιχνιδιών. Και απέναντι στην Μπασκόνια έλειψε το καθαρό μυαλό στο φινάλε, αλλά αυτό δικαιολογείται εξαιτίας των αρκετών ηττών στα πρόσφατα εκτός έδρας ματς, σε συνδυασμό με το ότι ακόμα οι «πράσινοι» είναι μία καινούρια ομάδα με προπονητή που μετράει όλους κι όλους πέντε μήνες στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν μετά από τη νίκη του Παναθηναϊκού στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» είναι ότι η επίθεση είναι καλή και «κόβει» εισιτήρια, αλλά η άμυνα είναι αυτή που σου δίνει την ευκαιρία να κατακτήσεις τίτλους. Και καμιά φορά τα κλισέ μπορεί να κουράζουν, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ