21.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Η Ελλάδα υποκλίνεται στον Αντετοκούνμπο (pics)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε και πάλι υπερήφανους όλους τους Έλληνες, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο ΝΒΑ.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς έφθασε σε ακόμα μία ιστορική επιτυχία, αποδεικνύοντας πως με τη σκληρή δουλειά και έχοντας πίστη στα όνειρά σου μπορείς να φθάσεις ψηλά. Σύσσωμος ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά και η πολιτική ηγεσία της χώρας τον συνεχάρησαν για τη νέα προσωπική διάκρισή του.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έτυχε της ύψιστης διάκρισης για έναν παίκτη του ΝΒΑ, αφού αναδείχτηκε σήμερα MVP της σεζόν που πέρασε, κάνοντας υπερήφανους όλους εμάς τους Έλληνες για το νέο του κατόρθωμα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον διεθνή μας φόργουορντ για την επιτυχία του και του εύχονται ακόμη περισσότερες στη συνέχεια της καριέρας του».

Το μήνυμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Την ίδια στιγμή που κάποιοι ονειρεύονται αποκλεισμούς και "καθαρότητες", η συγκλονιστική διαδρομή του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Γιάννη Αντετοκούνμπο, θερμά συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά, η Ελλάδα σε ευγνωμονεί».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως πολυτιμότερου παίκτη στο ΝΒΑ αποδεικνύει ότι η επιμονή, η αφοσίωση, η εργατικότητα και το όραμα σε οδηγούν στην κορυφή! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί ένα σύμβολο της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Η πορεία, το ήθος και η αγάπη του για την Ελλάδα αποτελούν πρότυπο για όλους μας και κυρίως για τους νέους, που αξίζει να ζουν σε μια χώρα όπου όλοι μπορούν να έχουν την ευκαιρία τους και όλοι είναι ίσοι απέναντι σε όλους μακριά από κάθε είδους διάκριση. Συγχαρητήρια, Γιάννη. Σε ευχαριστούμε για όλα», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τι έγραψε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Ανακοίνωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών: «Για να φτάσεις στην κορυφή δεν χρειάζεται μόνο σκληρή δουλειά, αλλά και στοιχεία όπως η πίστη, η υπομονή και η θέληση.... Το... ταξίδι σου αποτελεί έμπνευση και οδηγό... Γιάννη Αντετοκούνμπο».

«Βροχή» τα συγχαρητήρια και από τις ομάδες της Basket League. Τι έγραψαν για τον Έλληνα διεθνή ο Παναθηναϊκός, ο Προμηθέας Πατρών, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός.

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ:

Στη σπουδαία επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το μήνυμα του Ήφαιστου Λήμνου:

To μήνυμα του Άρη:

Το μήνυμα του Ρεθύμνου:

Το μήνυμα του Λαυρίου:

Τι έγραψε ο Ηρακλής, που η νέα αγωνιστική περίοδο θα τον βρει και πάλι στη μεγάλη κατηγορία:

Τα συγχαρητήρια του Κόροιβου: «Πριν από 6 χρόνια αγωνιζόταν στο παρκέ της Ήλιδας, με την ομάδα του τον Φιλαθλητικό, κόντρα στον Κόροιβο. Σήμερα είναι ο κορυφαίος αθλητής μπάσκετ του κόσμου για την φετινή χρονιά! Μπράβο Γιάννη! Είμαστε υπερήφανοι!».

Δείτε, εδώ, τα συγχαρητήρια της πρώην ομάδας του, του Φιλαθλητικού.

O Νίκος Ζήσης έγραψε για το Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Twitter: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πρέπει να είναι το παράδειγμα για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, πως όποιος δουλεύει σκληρά και έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα μπορεί να πετύχει τα πάντα. Είμαι υπερήφανος για αυτόν το νεαρό άνδρα. ... Μπράβο σου αγόρι μου».

«Δεν υπάρχουν λόγια... Μόνο MVP. Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Είμαι υπερήφανος για εσένα. Μείνε ταπεινός και συνέχισε να δουλεύεις με αυτόν τον τρόπο», επεσήμανε μέσω Instagram ο Γιώργος Πρίντεζης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No words...just MVP!!!The best player in the world.so proud for you man.stay humble and continue to work like that#greekfreak#nba#? #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgios Printezis (@pripripri15) στις

Η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη έγραψε, από την πλευρά της, στο Twitter: «Να θέλεις πάντα περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος (μότο του αιώνα)», αναφερόμενη στον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ