27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η “εκτόξευση” είχε την υπογραφή του Καλάθη

Το ότι στο τέλος της κανονικής περιόδου είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο αριθμό ranking μεταξύ αυτών του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί προφανώς να θεωρηθεί είδηση. Ο τελικός συντελεστής όμως κρύβει άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την απόδοση του Νικ Καλάθη, του παίκτη-ορχήστρα των “πράσινων” αλλά και ολόκληρης της Ευρωλίγκας.

 


Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε ρεκόρ 3ετίας, στα χρόνια δηλαδή του σύγχρονου format της διοργάνωσης, με τους 500 βαθμούς με τους οποίους έκλεισε την κανονική περίοδο. Είναι η κορυφαία επίδοση παίκτη του Παναθηναϊκού, αφού η προηγούμενη ήταν δική του, εκείνη της περσινής σεζόν στην οποία είχε -πάντα ως προς την πρώτη φάση- 496 βαθμούς ενώ στην πρώτη σεζόν των 30 αγωνιστικών, πρώτος ήταν ο Κρις Σίνγκλετον με 481.

 


Εξίσου ενδιαφέρον και σημαντικό όμως είναι το γεγονός της εκτόξευσης του Καλάθη στον δεύτερο γύρο, αφού τελείωσε τον πρώτο με μέσο όρο 12,9 βαθμών στο ranking ενώ στον δεύτερο είχε 20,4. Στο πρώτο μισό κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού τέσσερις φορές και στον δεύτερο το έκανε -βάσει ranking- έξι φορές. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, παρασύροντας και την ομάδα του στο τρομερό σερί των τελευταίων αγωνιστικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 15 παιχνίδια του δεύτερου γύρου, στα 13 είχε διψήφιο αριθμό πόντων, στα οχτώ διψήφιο αριθμό ασίστ, σημείωσε επτά “double-double” κι ένα “triple-double”.

 


Ιδού η σύγκριση των αριθμών του, μεταξύ 1ου και 2ου γύρου...

 

 

Μέσα σε όλα αυτά αλλά κι εκείνα που κατέγραψε το basketa.gr από χθες, ο Καλάθης σημείωσε ένα ακόμη επίτευγμα μέσα από το παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ. Με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στην πρώτη 10άδα της ιστορίας του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τα 66 και ξεπέρασε κατά τρία τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ