25.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η εκδίκηση του κυρίου Τσάβι Πασκουάλ (vids)

Ο Τσάβι Πασκουάλ έβαλε στις θέσεις τους -με τη σπουδαία δουλειά του- εκείνους που τον αμφισβήτησαν παριστάνοντας τους «ειδικούς».

Και τι δεν είχε διαβάσει κι ακούσει ο Καταλανός προπονητής στους 26 μήνες που έμεινε στην Αθήνα. Ο κάθε αυτοαποκαλούμενος γνώστης και ειδικός τον είχε «στολίσει» με διάφορους χαρακτηρισμούς. Ενδεικτικά ας αναφερθούν οι εξής: «Παρκαδόρος», «βαψομαλλιάς», «Πασχάλης» και... «Χαζουάλ».

Οι ίδιοι άνθρωποι που τα έλεγαν και τα έγραφαν αυτά κι απαιτούσαν από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να τον απομακρύνει από τη θέση του, είναι εκείνοι που πρώτοι τον αποθεώνουν για τη σπουδαία δουλειά του στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη. Καλώς ήρθατε στη χώρα της παράνοιας!

Ο Πασκουάλ έβαλε τους πάντες στη θέση τους με τη δουλειά του και όχι με δημόσιες σχέσεις. Ανέλαβε μία ομάδα που υπό τις οδηγίες του Χοάν Πλάθα έμοιαζε «σάκος του μποξ» στην Ευρωλίγκα και τη μετέτρεψε σε πρωταγωνίστρια.

Όπου έχει πάει άφησε έργο

Στα 49 του χρόνια ο Πασκουάλ έχει προλάβει να κατακτήσει 16 τίτλους καθοδηγώντας την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό.

Είναι λάτρης της τελειότητας και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη θητεία του στο «τριφύλλι» δούλεψε σοβαρά σ' ένα κομμάτι που θεωρούσε μεγάλη του αδυναμία.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από την αγγλική γλώσσα. Ο έμπειρος κόουτς πλέον μιλάει άπταιστα αγγλικά και μπορεί να αισθάνεται τόσο ο ίδιος πιο άνετα όσο και οι παίκτες του.

Άλλωστε θεωρείται μετρ στη δημιουργία κινήτρων και διατηρεί άριστες σχέσεις με τους παίκτες του. Οι εξαιρέσεις αφορούν συνήθως σε προβληματικούς χαρακτήρες που έχουν τσακωθεί με όλους τους προπονητές τους στο παρελθόν και κατάφεραν να εξοργίσουν μέχρι και τον συνήθως ήρεμο Καταλανό.

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη θητεία στην Μπαρτσελόνα ακολούθησε η Αθήνα και στη συνέχεια η Αγία Πετρούπολη.

Έχει πάρει την ταυτότητα του Γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θεωρείται δικαίως ο επόμενος μεγάλος προπονητής στην Ευρώπη. Σε αυτή τη σειρά όμως μοιάζει πολύ «λίγος» μπροστά στον Πασκουάλ.

Κι αυτό συμβαίνει διότι είναι καλές οι ιδέες, καλό το πανίσχυρο ρόστερ και το τεράστιο μπάτζετ, αλλά η εμπειρία δεν διδάσκεται.

Χωρίς τα «φαλτσοσφυρίγματα» του δεύτερου αγώνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» η Μπαρτσελόνα τώρα θα ταξίδευε για το σπίτι της χωρίς όνειρα για πρόκριση στο Final 4 της Κολωνίας και η Ζενίτ θα έγραψε ιστορία, φτάνοντας μέχρι τέλους στην παρθενική της ολόκληρη σεζόν στη διοργάνωση.

Παρά τις κομβικές απουσίες των Πονίτκα και Γκουντάιτις ο 49χρονος τεχνικός παραμένει εκείνος που χρησιμοποιεί τα λευκά στη σκακιέρα των πάγκων.

Εκείνος κάνει τις κινήσεις, ο άλλοτε παίκτης του «Σάρας» τον ακολουθεί. Εκείνος ορίζει το ρυθμό, η Μπαρτσελόνα ακολουθεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Πλέον οι δυο τους θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον πέμπτο αγώνα των πλέι οφ. Φαβορί παραμένουν οι «μπλαουγκράνα» αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Το βέβαιο είναι ότι με τη δουλειά του ο κύριος Τσάβι Πασκουάλ έχει βάλει στη θέση του όλους εκείνους που είχαν προσπαθήσει να τον «βγάλουν» άχρηστο και «λίγο»...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ