19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η διακοπή ήταν το εύκολο κομμάτι

Στον ΕΣΑΚΕ βγάζουν μια ικανοποίηση για την σύμπνοια του 14-0 με το οποίο αποφάσισαν στα γρήγορα την οριστική διακοπή της Basket League. Τόσο πολύ τους άρεσε που το επανεπιβεβαίωσαν και στην δεύτερη τηλεδιάσκεψη η οποία έγινε για να συμμετάσχουν και οι παίκτες. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάνε και παρακάτω. Μόνο που εκεί, θα έχει ζόρι. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κάποια μέρα στο κοντινό μέλλον θα περάσει την ρύθμιση για να αποφασίσουν οι λίγκες και οι ομοσπονδίες τι θα ισχύσει για τα διακοπέντα πρωταθλήματα. Εκεί, λοιπόν, να την δούμε την σύμπνοια.

Γιατί το ότι θα τους σώσουν όλους είναι επίσης το εύκολο, τόσο καιρό έψαχναν πατέντα και τους ήρθε λουκούμι ο κορονοϊός. Αντε με καλή πίστη και αισιόδοξη σκέψη, να πούμε και ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα "κλωτσήσει" στο να μην βγει πρωταθλητής, αφού το πρωτάθλημα θα ακυρωθεί και ότι θα μοιράσουν και τις θέσεις της Ευρώπης. Ετσι κι αλλιώς, ο Προμηθέας είναι στο Eurocup, ΑΕΚ και Περιστέρι θα βρουν άλλον έναν και θα κλείσει το BCL.

Μετά; Ολα καλά; Η ΕΟΚ δεν έχει "μιλήσει" ακόμα. Και στον ΕΣΑΚΕ εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις της ΕΟΚ. Αν ψάξει δηλαδή τρόπο να τελειώσει πρωταθλήματα ή έστω να δώσει ανόδους, πού θα βρει χώρο ο ΕΣΑΚΕ για δύο επιπλέον ομάδες;

Αντε και ούτε αυτό γίνεται. Οταν φτάσει η ώρα των κριτηρίων για συμμετοχή στην επόμενη Basket League θα κάνουν πράξη τα λόγια για... σκληρά μέτρα που οι ίδιοι ζήτησαν ή, πάλι θ' αρχίσουν να αναζητούν τρόπους καταπάτησης για τα βολέματα; Αλλά κι όσοι έχουν τις προϋποθέσεις, είναι σίγουρο ότι θα βρουν λόγο συμμετοχής, με την έννοια των δεδομένων εσόδων για να έχουν μια βάση; Εκτός αν πίστεψε κανείς το επικό "τριετές συμβόλαιο με την ΕΡΤ για όλες τις ομάδες" του Γαλατσόπουλου. Που δεν το πίστεψε.

Με απλά λόγια. Κάντε όρεξη γι' αυτά που έρχονται. Και δεν λέμε για τις δυσκολίες, αυτές παντού θα υπάρξουν, σε όλον τον κόσμο, σε κάθε μορφής δράση και εκδήλωση. Οπου υπάρχει πλάνο όμως και κοινή στόχευση και πορεία, θα ξεπεραστούν. Αρα, στον ΕΣΑΚΕ δύσκολα, αφού την ώρα της κρίσης οι περισσότεροι κοιτάζουν το συμφέρον τους, όπως πολλές φορές έχει αποδειχθεί. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ