25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Αφρική «αγκαλιάζει» το μπάσκετ (vid+pics)

Το μπάσκετ, όχι μόνο το ανδρικό αλλά και το γυναικείο, κερδίζει ολοένα και περισσότερο «έδαφος» στην αφρικανική ήπειρο, με τους φιλάθλους να δείχνουν την προτίμησή τους σε κάθε ευκαιρία.

Στο Ντακάρ και την επιβλητική «Dakar Arena» βρίσκεται σε εξέλιξη το Αφρομπάσκετ Γυναικών 2019. Το κλειστό στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του πέρυσι τον Αύγουστο κι ένα χρόνο μετά διοργανώνει το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μέχρι στιγμής μεγάλη, είχε μάλιστα δυναμική παρουσία την πρώτη ημέρα των αναμετρήσεων, οπότε έγινε και η επίσημη τελετή έναρξης.

Η «Dakar Arena» έχει χωρητικότητα 15.000 θεατές. Συνολικά, 12.000 εισιτήρια κόπηκαν την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, με τους φιλάθλους να μην είναι μόνο από τη Σενεγάλη, αλλά και από τις υπόλοιπες έντεκα χώρες που παίρνουν μέρος στους αγώνες.

Πρόκειται για αριθμός-ρεκόρ για αγώνα μπάσκετ στη Σενεγάλη, αλλά και τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου τα τελευταία χρόνια στην Αφρική.

Στην Τυνησία και το «Salle Omnisports de Rades» είχαν δώσει το παρών 11.000 φίλαθλοι στο Αφρομπάσκετ 2015, ενώ δύο χρόνια μετά στην «Arena Kilamba» στη Λουάντα συνολικά 11.500 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγκόλα και το Κονγκό για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Οι αγώνες σε Τύνιδα και Λουάντα:

Η «Dakar Arena» είναι η μεγαλύτερη αρένα στην αφρικανική ήπειρο, με την «Arena Kilamba» να ακολουθεί δεύτερη σε χωρητικότητα, ενώ τρίτη είναι η νεότευκτη «Kigali Arena» στη Ρουάντα.

Θυμηθείτε, εδώ, την τελετή εγκαινίων της «Dakar Arena», ένα χρόνο πριν.

Afrobasket 2019 : Le Sénégal domine la Côte d’Ivoire (77-36)#Kebetu #Senegal #Afrobasketwomen2019 pic.twitter.com/IPCSeN6RKK

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ