11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα σε έξι μήνες (vids+pics)

Το μπάσκετ εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο στη Ρουάντα. Πλέον, απέκτησε και το δικό του «σπίτι», στην πρωτεύουσα της χώρας Κιγκάλι, ένα υπερσύγχρονο κλειστό χωρητικότητας 10.000 θεατών.

Σε μόλις έξι μήνες, από όταν άρχισαν οι εργασίες κατασκευής της, η «Kigali Arena» παραδόθηκε προς χρήση. Το νεότευκτο κλειστό άνοιξε τις πύλες του στην περιοχή Γκασάμπο, με αγώνες μπάσκετ, αν και στο μέλλον προορίζεται να χρησιμοποιηθεί και για άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ και το τένις, όπως επίσης και για συναυλίες και συνέδρια.

 

Η πρώτη επίσημη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει αναμένεται να είναι το Αφρομπάσκετ 2021.

Για την κατασκευή του κλειστού χρειάστηκε να εργαστούν περίπου 2.000 άτομα, μέρα και νύχτα, με την πλειονότητά τους να είναι ντόπιοι.

  

Το κλειστό βρίσκεται δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Amahoro National Stadium», σε έκταση που εκτείνεται σε 28.000 τ.μ. Διαθέτει ξεχωριστό χώρο στάθμευσης, ικανό να φιλοξενήσει εξακόσια αυτοκίνητα.

Η «Kigali Arena» διαθέτει έξι αποδυτήρια, δύο ξεχωριστούς χώρους για τους προπονητές των ομάδων κι ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

 

Επίσης, υπάρχει αίθουσα Τύπου και ξεχωριστή αίθουσα για έλεγχο ντόπινγκ.

Συνολικά, εντός της εγκατάστασης, υπάρχουν δεκατρείς καφετέριες και εστιατόρια.

Στην «Kigali Arena» κατασκευάστηκαν και σουίτες, όπως άλλωστε διαθέτουν όλα τα σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ.

  

Προβλέπεται ξεχωριστή είσοδος στο κλειστό για τους φιλάθλους ανά διάζωμα, τους VIP, τους εκπροσώπους του Τύπου και, φυσικά, τους αθλητές.

 

Έχει ληφθεί και ειδική μέριμνα, που διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός της εγκατάστασης για τα ΑΜΕΑ.

  

Στα επίσημα εγκαίνια, ο Πρόεδρος της Ρουάντα Πολ Καγκάμε δεσμεύθηκε πως το κλειστό θα φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο μέλλον. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι φίλαθλοι να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, μες στα επόμενα χρόνια, τους κορυφαίους παίκτες της χώρας, αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου. «Έγινε πολύ καλή δουλειά, με το 70% των εργαζομένων να είναι ντόπιοι. Το γήπεδο ανήκει στους κατοίκους της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Η «Kigali Arena» είναι η τρίτη μεγαλύτερη αρένα που χτίστηκε στην Αφρική τα τελευταία χρόνια, μετά την «Dakar Arena» στη Σενεγάλη (15.000 θέσεις) και την «Kilamba Arena» στην πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα (12.720 θέσεις).

   

Η «Kigali Arena» διαθέτει, φυσικά, και γιγαντοοθόνες...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ