18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η αστοχία και ο Μπράουν «σκότωσαν» το Περιστέρι

Το Περιστέρι μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης όμως το πάλεψε μέχρι τέλος αλλά τελικά παρά την προσπάθεια του Σκούτσι Σμιθ στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και υπέκυψε στην ανωτερότητα των Ρώσων με 74-71. Πλέον η ομάδα του Ηλία Ζούρου με την δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο BCL έπεσε στο 2-2 ενώ η Νίζνι χάρη στον Μπράντον Μπράουν (21π.) προσπέρασε τον σημερινό του αντίπαλο και ανέβηκε στο 3-1.

Ξύπνησε στο τέλος το Περιστέρι αλλά δεν πρόλαβε. Η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την έδρα της και το χαμένο τρίποντο του Χάτσερ στο τέλος έδωσε στη Νίζνι ένα σπουδαίο διπλό από το κλειστό "Ανδρέα Παπανδρέου" με σκορ 74-71. Δεν ήταν αρκετός ο Σμιθ (21π., 5ριμπ.) ενώ τα χαμένα ριμπάουντ ήταν κομβικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Από κοντά ακολούθησε και ο Μόουζες με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

O Ηλίας Ζούρος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Σκορδίλη, Ξανθόπουλο, Γκρέι, Βασιλόπουλο και Μπλέικ αλλά η μεγάλη αστοχία και η κακές επιλογές στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στη Νίζνι να φτιάξει από νωρίς μια διψήφια διαφορά (12-2). Ο Αγραβάνης μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο έδωσε άλλον αέρα στην επίθεση με δύο τρίποντα και μαζί με τον Χάτσερ μείωσε στο 14-11 γρήγορα. Όμως οι Ρώσοι ανέβασαν στροφές και έκλεισαν την περίοδο με 21-15 υπέρ τους.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων μπήκε αρκετά ζωηρή και στις δύο πλευρές του γηπέδου και με τον Μόουζες οδηγό ισοφάρισε το σκορ γρήγορα (21-21). Ο ασταμάτητος Μπράουν με τα απανωτά εύστοχα σουτ από τη γραμμή τριπόντου έδωσε αέρα εννιά πόντων στη Νίζνι (38-29). Οι Ρώσοι διατήρησαν την βραχεία κεφαλή του σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (40-32) χάρη στο καλό ποσοστό από τη γραμμή του τριπόντου (41,6%) 5/12.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον γρήγορο ρυθμό και οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους για να περάσουν μπροστά στο σκορ με τη Νίζνι χάρη στην ανωτερότητά της στα ριμπάουντ (33-25) και ειδικά στα επιθετικά διατηρούσαν μια απόσταση ασφαλείας (54-46). Εν τέλει ο Μόουζες έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μειώνοντας στο 58-52.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες στην επίθεση και το Περιστέρι να στηρίζεται στα τρίποντα των Χάτσερ και Σμιθ (62-60). Οι γηπεδούχοι έφτασαν αρκετά κοντά στην ανατροπή και να στείλουν το ματς στην παράταση αλλά το σουτ του Χάτσερ στην εκπνοή δεν βρήκε σημάδι (74-71).

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΡΕΙΡΑ ΣΤΟ BCL : Ο Γιάνικ Μορέιρα μετά από περίπου ένα χρόνο επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και συγκεκριμένα στο Περιστέρι ως αντικαταστάτης του Μάικ Μόρισον. Ο σέντερ από την Ανγκόλα έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Περιστερίου και μετά την εξαιρετική περσινή παρουσία στο BCL επέστρεψε στη διοργάνωση μετρώντας 3 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 13:44 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην κυριολεξία στο σουτ δεν γίνεται να έχουν τεράστιες διαφορές οι δύο ομάδες στη στατιστική. Το στοιχείο που άνοιξε... τον δρόμο στη νίκη για τη Νίζνι ήταν η κυριαρχία της στα ριμπάουντ (44-38) και ειδικά στα επιθετικά (14-10) με αποτέλεσμα να ανανεώσει τις επιθέσεις της και να έχει περισσότερες ευκαιρίες στην επίθεση (47-32 δίποντα).

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ