16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η απολαυστική ΑΕΚ και η εξαίρεση της Χάποελ Ιερουσαλήμ (vids)

Η δεύτερη ημέρα της πρώτης αγωνιστικής του Basketball Champions League «σημαδεύτηκε» από νίκες των γηπεδούχων, καθώς στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια που διεξήχθησαν, χαμογέλασαν στο τέλος οι ομάδες που έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους.

Η ΑΕΚ μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να έχει ζοριστεί αρκετά και να έχει υποστεί δύο ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια της, αλλά στο BCL παρουσιάστηκε πανέτοιμη για την πρεμιέρα της. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και δεν άφησε περιθώρια στην Ορτέζ την οποία νίκησε πολύ άνετα με 102-82, έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τον Κιθ Λάνγκφορντ. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Για τον ίδιο όμιλο, το δεύτερο, η Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν εκείνη που πέτυχε το μοναδικό διπλό. Απέναντι στην Μπαντίρμα στην Τουρκία κατάφερε να επιβάλλει το... νόμο της και να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα (73-69). Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 17 πόντους.

Με το δεξί μπήκε -πάντοτε για το ίδιο γκρουπ- και η Σαν Πάμπλο Μπούργος η οποία νίκησε την Αντβέρπ εντός έδρας με 90-76, αν και τα... χρειάστηκε στο πρώτο μέρος, όταν βρισκόταν πίσω με διαφορά επτά πόντων (44-51). Με επιμέρους σκορ 46-25 στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα πήρε τη νίκη και συνεχίζει τη σεζόν εντυπωσιακά, καθώς έχει ρεκόρ 4-0 στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Γκόραν Χούσκιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους.

Στο μοναδικό σημερινό (16/10) παιχνίδι που έγινε για τον τρίτο όμιλο όπου συμμετέχει και το Περιστέρι, η Νίμπουρκ έδειξε ότι θα είναι πολύ δυνατή φέτος. Η μόνιμη πρωταθλήτρια Τσεχίας η οποία απαρτίζεται από διεθνείς παίκτες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας που τερμάτισε στην έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας έκανε πλάκα στην Μπάμπεργκ και τη διέλυσε με 91-71. Ο Γιάρομιρ Μποχάτσικ ήταν ο κορυφαίος με 24 πόντους.

Μεγάλη ήταν και η νίκη της Βόννης επί της Σαραγόσα με 85-71, σε παιχνίδι για το τέταρτο γκρουπ του BCL. Δύο ημέρες νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν αφήσει εκτός συνέχειας στο γερμανικό Κύπελλο την Μπάγερν Μονάχου. Παρ' όλα αυτά δεν εμφανίστηκαν κουρασμένοι κι έδωσαν ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες Ισπανούς. Ο Μπράντεν Φρέιζιερ σημείωσε 15 πόντους για τους νικητές.

Στο έτερο παιχνίδι της ημέρας για τον όμιλο του ΠΑΟΚ, η Ντιζόν δεν άφησε περιθώρια στην άσημη Φάλκο και τη νίκησε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 87-68. Ο Ρασίντ Σουλεϊμόν με 23 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γάλλους.

Για το πρώτο γκρουπ στο οποίο δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, η Μανρέσα ζορίστηκε πολύ από την Τορούν, της οποίας τελικά την αντίσταση έκαμψε με 85-81 χάρη στους 21 πόντους του Ράιαν Τούλσον.

Οριακή νίκη και για τη Σάσαρι η οποία παραλίγο να την... πατήσει εντός έδρας από τη Λιετκαμπέλις, αλλά τελικά τη νίκησε με 79-78. Ήρωας της τελευταίας στιγμής με 2/2 βολές στα 2'' πριν το φινάλε και κορυφαίος για το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτζέκο ο Ντισόν Πιερ ο οποίος σημείωσε 24 πόντους.

Δείτε τη βαθμολογία σε όλους τους ομίλους μετά την πρώτη αγωνιστική ΕΔΩ.

Δείτε videos από τα παιχνίδια:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ