19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η αντίδραση της Ευρωλίγκας για την επίθεση στους διαιτητές

Η Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκαν οι διαιτητές στη λεωφόρο Κηφισίας μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, ενώ επέβαιναν σε ταξί για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους, προειδοποιώντας πως εάν συμβεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον θα αξιολογηθεί η μετεγκατάσταση των αγώνων όχι μόνο της εν λόγω διοργάνωσης, αλλά και του Eurocup, εκτός χώρας.

Ο ελαφρύς τραυματισμός του Λουίτζι Λαμόνικα, μετά την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους το ταξί που μετέφερε τον ίδιο, τον Κροάτη Νταμίρ Γιαβόρ και το Σλοβένο Εμίν Μογκούλκοτς, οι οποίοι σφύριξαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και τον παρατηρητή διαιτησίας Νίκο Πιτσίλκα, δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει την αντίδραση της διοργανώτριας αρχής. Η Ευρωλίγκα χαρακτηρίζει την επίθεση εγκληματική και προειδοποιεί με βαριές κυρώσεις, εφόσον συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Η ανακοίνωση: «Ανακοίνωση της Ευρωλίγκας σχετικά με την δειλή και εγκληματική επίθεση εναντίον διαιτητών.
Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ -Μπαρτσελόνα για την 25η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας στην Αθήνα, δύο άτομα προκάλεσαν μια δειλή, εγκληματική επίθεση, σπάζοντας ένα παράθυρο του ταξί που μετέφερε τους διαιτητές από το ΟΑΚΑ το ξενοδοχείο τους. Ευτυχώς, και οι τρεις διαιτητές, o παρατηρητής διαιτησίας και ο οδηγός ταξί είναι εντάξει. Μετά την επίθεση, η Ευρωλίγκα επικοινώνησε απευθείας με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία εγγυήθηκε την ασφάλεια των διαιτητών μέχρι την αναχώρησή τους από την Ελλάδα

Η Ευρωλίγκα θα ήθελε να δηλώσει ότι: H Ευρωλίγκα και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν καταδικάζουν βίαιες πράξεις οποιασδήποτε μορφής και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής.· H Ευρωλίγκα θα υποστηρίξει την αστυνομική έρευνα για την επίθεση. Σε περίπτωση που εντοπιστούν τα δύο άτομα, θα απαγορευτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους να παρευρεθούν σε οποιοδήποτε παιχνίδι/γεγονός της Ευρωλίγκας, με την επιφύλαξη τυχόν πρόσθετων δικαστικών διαδικασιών. H Ευρωλίγκα θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον παρατηρητή διαιτησίας σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια θελήσουν να αναλάβουν. H Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να προωθεί ένα υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, στο οποίο θα πρέπει να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια, με γνώμονα την ασφάλεια των ομάδων, των διαιτητών και του διαπιστευμένου προσωπικού.

Η Ευρωλίγκα θα επιδιώξει συνεργασία με τις ομάδες και τις τοπικές Αρχές για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Ενώ η επίθεση είναι πρωτοφανής στην ιστορία των είκοσι χρόνων της Ευρωλίγκας, σε περίπτωση που ένα παρόμοιο περιστατικό θα συμβεί ξανά στην επικράτεια της Ελλάδας, αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν εγγυήσεις για ένα ασφαλές περιβάλλον όσον αφορά στις ομάδες, τους διαιτητές και όλα τα άλλα διαπιστευμένα άτομα . Ως εκ τούτου, η Ευρωλίγκα θα αξιολογήσει αμέσως τη μετεγκατάσταση όλων των περαιτέρω αγώνων Ευρωλίγκας, Eurocup και U18 εκτός Ελλάδας».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ