20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τραυματίστηκε από επίθεση ο Λαμόνικα

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο ταξί που μετέφερε τους διαιτητές της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, με το Λουίτζι Λαμόνικα να διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και αφού είχαν ήδη απομακρυνθεί από το γήπεδο οι ρέφερι δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους ενόσω ήταν στο ταξί που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει, στο «Divani Palace Acropolis». Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο επιτέθηκαν στο ταξί ενώ κινούταν στη λεωφόρο Κηφισίας, περίπου 5χλμ. μακριά από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, κι έσπασαν το πίσω τζάμι του. Τα θραύσματα του οχήματος τραυμάτισαν ελαφρά τον Ιταλό διαιτητή, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία», για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο ίδιο ταξί βρισκόταν και ο παρατηρητής διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Νίκος Πιτσίλκας, όπως και οι άλλοι δύο διαιτητές. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε αμέσως η Ελληνική Αστυνομία, πήρε καταθέσεις από τους επιβαίνοντες και αυτόπτες μάρτυρες και άνοιξε και φάκελο για την υπόθεση. Ο Λουίτζι Λαμόνικα πήρε εξιτήριο αργά το βράδυ και πήγε στο ξενοδοχείο, για να ξεκουραστεί, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, όπως έγινε και κατά την αναχώρησή του από τη χώρα μας, αφού μετέβη το πρωί του Σαββάτου (22/02) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επίσης συνοδεία αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό του ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Μιχάλης Γεωργαντής και η υπεύθυνη για θέματα ασφαλείας στην Ευρωλίγκα Θάλεια Μήτση.

 

O 54χρονος διαιτητής σφύριξε στην αναμέτρηση των «πρασίνων» με τους Καταλανούς στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, μαζί με τον Κροάτη Νταμίρ Γιαβόρ και το Σλοβένο Εμίν Μογκούλκοτς. Για την ιστορία, η Μπαρτσελόνα έφθασε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 92-81.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ