20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ «σφράγισε» την πρόκριση με άπιαστο ρεκόρ

Για μια ανατροπή και μια πρόκριση όπως αυτή που σημείωσε η ΑΕΚ την Τρίτη πέραν όσων μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί της στατιστικής, απαιτήθηκαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Ως προς τους αριθμούς πάντως, η «Ένωση» -μεταξύ άλλων- έφτασε μέσα από το παιχνίδι με την Μπαϊρόιτ σε μία ξεχωριστή επίδοση.

 

Οι 10 τάπες που καταγράφηκαν στη στατιστική της, είναι η κορυφαία του φετινού Basketball Champions League και αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης στη 2ετή ιστορία της διοργάνωσης.

 

Από εννιά είχαν φέτος η Τενερίφη στο ματς του Δεκεμβρίου με τη Νεπτούνας και η Βενέτσια κόντρα στη Ρόσα Ράντομ τον περασμένο μήνα. Η «Ένωση» έγινε η 2η ομάδα στη μικρή έστω ιστορία της διοργάνωσης που έφτασε σε διψήφιο αριθμό κοψιμάτων σε έναν αγώνα. Το είχε κάνει και η Παρτίζαν στις 16 Δεκεμβρίου 2016 κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ έχοντας επίσης 10 τάπες.

 

Όσο για την προηγούμενη καλύτερη επίδοση της ΑΕΚ στο BCL ήταν εκείνη των οχτώ κοψιμάτων που είχε κόντρα στην Παρτίζαν πέρσι (18/1/2017). Φέτος και πριν την αυλαία της Τρίτης, είχε έξι στη Σλοβενία με την Ολίμπια.

 

 

Η Καρσίγιακα και το εξωπραγματικό 81,8%

 

Η Καρσίγιακα υποχρέωσε τη Μονακό στην πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση κυρίως χάρη στην αποτελεσματικότητα με την οποία εκτέλεσε από μέση και κοντινή απόσταση. Γιατί το 81,8% με το οποίο σούταρε στα δίποντα δεν είναι απλά μεγάλο, είναι άπιαστο. Εξωπραγματικό!

 

27/33 δίποντα είχε η Καρσίγιακα, επίδοση που είναι βέβαια η κορυφαία στη 2ετή ιστορία του Basketball Champions League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη που είχε πέρσι η Λούντβιγκσμπουργκ κόντρα στη Σαρλερουά όταν σημείωσε επίδοση 76,9% με 30/39 δίποντα.

 

Οι Τούρκοι σημείωσαν και την κορυφαία επίδοση ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς με 63% ξεπερνώντας το 62,3% που είχε η Μπάνβιτ στο ματς του Δεκέμβρη με τη Βενέτσια.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ