21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ «ξέθαψε» τις τριπλές παρατάσεις (pics, vids)

Τρεις μέρες πριν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε ματς με διπλή παράταση από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Χθες η ΑΕΚ «λύγισε» μετά από την τρίτη παράταση στην Κωνσταντινούπολη από την Νταρουσάφακα. Οι δύο ελληνικές ομάδες ηττήθηκαν αλλά το ότι δεν εγκατέλειψαν ως το τέλος την προσπάθεια σε ματς προετοιμασίας, μπορεί να θεωρηθεί καλό σημάδι για τη νοοτροπία που «χτίζουν».

 

 

Ειδικά για την ΑΕΚ και παρά την ήττα, μπορεί να θεωρηθεί «παράσημο» αφού είναι μία ομάδα φτιαγμένη από το μηδέν.

 

 


Το ματς της ΑΕΚ έμοιαζε ατελείωτο. Ήταν σαν να έπαιξε τρία ημίχρονα με την Νταρουσάφακα, όμως γνωρίζει από μπασκετικούς μαραθώνιους. Πέρασαν ωστόσο αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που πρωταγωνίστησε σε παιχνίδι 55 αγωνιστικών λεπτών. Ήταν πριν από 17,5 χρόνια όταν στο πλαίσιο των μικρών τελικών των πλέι οφ, η ΑΕΚ νίκησε τον Ηρακλή στον τέταρτο αγώνα της σειράς με 109-107 μέσα από τρεις παρατάσεις. Είχε ισοφαρίσει στο 2-2 αλλά έχασε το πέμπτο ματς στο Ιβανώφειο.

 

 


Ήταν από εκείνα τα παιχνίδια που δεν θέλεις να τελειώσουν. Και ήταν σχεδόν ατελείωτο. Μετά το 78-78 της κανονικής διάρκειας, η πρώτη παράταση έληξε με σκορ 7-7 και η δεύτερη με 14-14 για να πάρει η ΑΕΚ τη νίκη με σκορ 10-8 στην τρίτη. Ήταν ένα ματς στο οποίο πέντε παίκτες είχαν 20+ πόντους ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κατάφερε να μείνει στο παρκέ για 50 λεπτά!

 

 

 

Η ΑΕΚ είχε συμμετοχή σε ματς τριών παρατάσεων και στα πλέι οφ του 1996. Στο τρίτο ματς της πρώτης φάσης, που έκρινε και την πρόκριση, είχε ηττηθεί στο Περιστέρι με 120-118. Ήταν ένα ματς με μία «30άρα», δύο «20άρες» και συνολικά 10 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Αξιοσημείωτο ακόμη ήταν το γεγονός ότι δύο παίκτες του Περιστερίου (Άγγελος Κορωνιός και Μέλβιν Τσίτουμ), έχασαν μόνο τρία από τα 55 λεπτά της συνολικής δράσης!

 

 


Αν πάμε ακόμη πιο πίσω, θα βρούμε μία ακόμη –τουλάχιστον- τριπλή παράταση με συμμετοχή της ΑΕΚ. Ήταν για το Πρωτάθλημα 1988-89 όταν κατάφερε να επιβληθεί του ΠΑΟΚ με 112-111, χάρη σε καλάθι του Βασίλη Λανέ που ήταν και από τους κορυφαίους της. Κορυφαίος όλων ήταν ο Κώστας Παταβούκας που σταμάτησε στους 38 πόντους ενώ το αντίπαλος δέος ήταν ο Μάικ Τζόουνς με 36 πόντους για τον ΠΑΟΚ…

 

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ