20.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με “βομβαρδισμό”

Η ΑΕΚ βρήκε το κουράγιο και τον εγωισμό να επανέλθει στην, τελείως αδιάφορη, σειρά των μικρών τελικών, νίκησε μέσα στο Περιστέρι με 79-71 σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε διαγωνισμό τριπόντων και ισοφάρισε σε 1-1. Νέο ραντεβού των δύο την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ άρχισε με καλύτερο ρυθμό τον αγώνα, αλλά τον έχασε... γρήγορα αφού ήταν και πάλι εμφανής η έλλειψη κινήτρου. Το Περιστέρι είχε καλύτερη ισορροπία, προσπέρασε με 18-17 στην λήξη του δεκαλέπτου, έφτασε στο +13 στο 17', 36-23 και το ημίρονο έληξε με 39-32, με την ΑΕΚ στην δεύτερη περίοδο να έχει σκοράρει μόνο με τρίποντα, 5 στα 7.

H AEK επέμεινε σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και δικαιώθηκε, αφού Σάκοτα και Γιορκ ήταν καταγιστικοί από το τρίποντο στην τρίτη περίοδο, έφεραν την ομάδα τους στο 52-59 στην λήξη με συνολικά 13/26 τρίποντα και στο 31' ήρθε η διψήφια διαφορά, 52-62.

Η τέταρτη περίοδο εξελίχθηκε σε... διαγωνισμό τριπόντων εκατέρωθεν, οι δύο ομάδες με μια πάσα σούταραν, τα συστήματα είχαν πάει περίπατο, η ΑΕΚ είχε χάσει την ευστοχία της, το Περιστέρι μείωσε σε 67-71, αλλά ο Γκέιμ Γιορκ με ένα ακόμα από τα 8 μέτρα, ουσιαστικά έκρινε το ματς.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Οταν έχεις στην ομάδα σου τον παίκτη που ο προπονητής σου θεωρεί «τον καλύτερο σουτέρ του πρωταθλήματος» και κυρίως όταν αυτός σε διάρκεια σου έχει προσφέρει τα μέγιστα, τότε τον κρατάς στην ομάδα. Ο Στίβεν Γκρέι συμφώνησε σε όλα με το Περιστέρι και θα είναι και του χρόνου παίκτης της ομάδας, έτοιμος να δείξει τις αρετές του και στο BCL.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες σούταραν 59 τρίποντα έναντι 54 δίποντων, η ΑΕΚ 35 τρίποντα έναντι 26 δίποντων, ο Γιορκ με τον Σάκοτα 23 τρίποντα και έβαλαν τα 14. Αυτά...

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ