17 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ηφαιστος… εξάδας πήρε το θρίλερ από τον Χολαργό

Ηφαιστος και Χολαργός... επανέλαβαν το θρίλερ του πρώτου γύρου, με τους γηπεδούχους και πάλι, αυτή την φορά την ομάδα της Λήμνου να πανηγυρίζουν. Το 72-70 για τον Ηφαιστο τον φέρνει σε θέση ισχύος έναντι του αντιπάλου του, έστω κι αν ο Χολαργός κράτησε την διαφορά των τριών πόντων αφού η διαφορά τους πλέον είναι δύο νίκες, και με δεδομένες τις τιμωρίες του Ολυμπιακού βάζει υποθήκη ακόμα και για την έκτη θέση της κανονικής περιόδου.

 Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, μόνο που το... μισό του Χολαργού ήταν εντυπωσιακό και έκανε ουσιαστική διαφορά. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 16-12. Αμφότεροι ήταν νευρικοί, με 4 λάθη έκαστος και άστοχοι, με 0/5 και 1/5 τρίποντα αντίστοιχα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο , ο Ηφαιστος... διατήρησε αυτά τα ελαττώματα, ενώ ο Χολαργός βελτιώθηκε. Με Λαβ, Γιάνκοβιτς στο σκορ και τον Κώττα να κάνει καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια και με συνολικά καλή άμυνα, οι φιλοξενύμενοι έφτασαν στο +13, 24-37, έκλεισαν το ημίχρονο στο +10, 27-37 και ο Ηφαιστος έψαχνε γιατρικό στην νευρικότητα που απεικονιζόταν στα 1/10 τρίποντα και 5/15 βολές.

Ο "ζεστός" Γιάνκοβιτς κρατούσε τον Χολαργό σε απόσταση μέχρι το 28'. Το σκορ ήταν 37-49, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν επιθετικές λύσεις και έτσι... το έριξαν στην άμυνα. Κατάφεραν σε ένα δίλεπτο να μπλοκάρουν τον αντίπαλο, που δεν είχε βοήθεια από τους Αμερικανούς, οι ίδιοι βρήκαν λύσεις και το 49-52 του δεκαλέπτο δημιουργούσε πάλι συνθήκες ντέρμπι. Σημαντικός παράγοντας του αγώνα εξλισσόταν ο Γιώρογς Διαμαντάκος, υψώνοντας... τείχη μέσα και στις δύο ρακέτες. 

Ο Ηφαιστος είχε πατήσει γερά και στο 31' προσπέρασε με 54-52 με το τρίποντο του Φρεϊμάνις, πήγε το σερί του στο 19-3 και 56-52 με τους φιλοξενούμενους να έχουν εκνευριστεί με την διαιτησία.

Ο Χόκινς το πήρε πάνω του και με επτά προσωπικούς πόντους επανέφερε τον Χολαργό στο προβάδισμα βάζοντας φρένο στην φόρα των γηπεδούχων και το ματς πήρε πλέον δραματική τροπή για το φινάλε του.

Ο "ψυχρός" Φρεϊμάνις  με το 4ο τρίποντό του στο 38'45'' έκανε το 69-67, ο ΓΙάνκοβιτς δεν μπόρεσε να απαντήσει, ο Κώττας πήγε στις βολές στα 24'', με 1/2 μείωσε σε 69-68, ο Φρεϊμάνις πήγε επίσης για βλές στα 19,4'', έχασε την πρώτη μέσα η δεύτερη για το 70-68 και ξανά τάιμ άουτ. O Λυκογιάννης επέλεξε επαναφορά από μπροστά, έγινε φάουλ αμέσως από τον Χαριτόπουλο στον Λαβ για βολές στα 15,9'' και ο Αμερικανός έχασε και τις δύο! Φάουλ αμέσως στον Ουίγκινς, έξω και οι δύο από αυτόν, ξανά φάουλ στον Λαβ στα 7,5'' .

Αυτή την φορά τις έβαλε και τις δύο, στα 7,4'' έκανε το 70-70 και ξανά τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση του Ηφαιστου. Φάουλ πάνω στον Σμιθ στα 5,6'', ψύχραιμος για το 72-70, ο Λαβ στο τελυταίο τρίποντο άστοχος και ο Ηφαιστος ήταν νικητής!

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ: Το παιχνίδι κρίθηκε σε λεπτομέρειες στο δραματικό τελευταίο δίλεπτο, όμως, για να γίνει ντέρμπι χρειάστηκε ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις. Ο Λετονός με το κρύο αίμα σκόραρε καθοριστικά τρίποντα σε καθοριστικά σημεία και ήταν αυτός που σήμανε την αντεπίθεση του Ηφαιστου.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ηφαιστος πήρε περισσότερα ριμπάουντ, 53-46 και κυρίως τα 21 επιθετικά του έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες για να κρατηθεί στο ματς και να επιστρέψει στην διεκδίκησή του. Βρήκε και πιο εύκολα καλάθια, με τις 15-7 ασίστ να δείχνουν ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην δημιουργία.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ