17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ηρακλής-Προμηθέας 82-95: Τρίποντη εκτέλεση! (pics)

Σε μία... επεισοδιακή αναμέτρηση στο Ιβανώφειο που περιλάμβανε αργοπορημένο τζάμπολ και προσωρινή διακοπή, ο Προμηθέας με όπλο την εκτελεστική δεινότητα πίσω από τη γραμμή των 6μ75 πέρασε από τη Θεσσαλονίκη με 95-82.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε... ζεστός στην αναμέτρηση στο Ιβανώφειο εκτελώντας αρχικά πίσω από τη γραμμή των 6μ75 και κυριαρχώντας γενικότερα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση χτίζοντας γρήγορα διψήφια διαφορά (2-12 στο 4'). Η ομάδα της Πάτρας κατάφερε να διατηρήσει τα ηνία της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να ρίχνουν τη διαφορά στους 5 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (16-21). Ο Προμηθέας συνέχισε δυναμικά και στη δεύτερη περίοδο ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (16-28 στο 12'), κρατώντας τους "κυανόλευκους" σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος. Περίπου δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα και με το σκορ στο 33-42 υπήρξε μία ένταση στην εξέδρα που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή και εκκένωση του γηπέδου! Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το πάγωμα του ρυθμού που προκλήθηκε από τη διακοπή και έριξαν τη διαφορά 9 πόντων στο... τρίποντο με τη λήξη του ημιχρόνου (41-44).

Στο δεύτερο μέρος ο Προμηθέας εξακολουθούσε να βρίσκεται σταθερά μπροστά στο σκορ με τον Ηρακλή ανά διαστήματα να πλησιάζει τους Πατρινούς χωρίς ωστόσο να μπορεί να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 9 (62-71). Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε και πάλι σε διψήφια επίπεδα, ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς και ο Προμηθέας πέρασε από το Ιβανώφειο με 82-95.

Ο MVP: Ο Δημήτρης Αγραβάνης βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, σκόραρε 21 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στο "διπλό" του Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:  Ο Προμηθέας... πετούσε φωτιές πίσω από τα 6μ75 και άγγιξε το 50% (14/30) στην ευστοχία στα τρίποντα που αποτέλεσαν κομβικό σημείο στην τελική επικράτησή του.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ