20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ηρακλής-Προμηθέας 85-90: Οι Γκραντ έκριναν το θρίλερ (vid)

Για τον Προμηθέα το διακύβευμα ήταν μηδενικό, αφού το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου δεν έκρινε απολύτως τίποτα δεδομένου ότι η θέση του είχε καθοριστεί από τα προηγούμενα παιχνίδια. Παρότι απέναντι του είχε μια ομάδα που είχε ένα κίνητρο για το οποίο πάλεψε, η αχαϊκή ομάδα βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Επιβλήθηκε του Ηρακλή μέσα στο Ιβανώφειο με 90-85 και περιμένει πια την προσθήκη του Τζιάν Κλαβέλ ενόψει των πλέι οφ. Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του και κρίθηκε από την προσωπικότητα των αδερφών Γκραντ που σημείωσαν καθοριστικά καλάθια στο τελευταίο λεπτό.

 

 

Η πρώτη περίοδος κύλησε ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν διαρκώς και τον Προμηθέα παρότι είχε 1/7 τρίποντα, να την κλείνει με «βραχεία» κεφαλή (21-22). Ο Ηρακλής έβρισκε λύσεις από τον Ενετσιόνια που είχε οχτώ πόντους στην πρώτη περίοδο, όμως εκτελούσε με χαμηλά ποσοστά και βρέθηκε πίσω με πέντε στο 13' (23-28). Βελτιώνοντας όμως την κυκλοφορία της μπάλας και τις επιλογές του στην επίθεση έκανε σερί 13-6 προσπέρασε με 36-34 στο 17'. Στο τέλος του ημιχρόνου όμως ένα τρίποντο του Χριστοδούλου διαμόρφωσε και πάλι συνθήκες πλήρους ισορροπίας (43-43).

 

 

 

Ο Προμηθέας μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά στην τρίτη περίοδο, προηγήθηκε με οχτώ (53-61) με τον Χάρη Γιαννόπουλο να παίρνει πρωτοβουλίες και να του δίνει σκορ όμως το σχήμα των τριών γκαρντ με τον Σαγκς στο «4» απέδωσε γρήγορα καρπούς για τον Ηρακλή που πλησίασε στον πόντο (62-63 στο 29'). Στο τέλος της περιόδου ο Προμηθέας ήταν μπροστά με τρεις (64-67).

 


Οι γηπεδούχοι εκτελούσαν με καλύτερα ποσοστά και με δύο σερί τρίποντα του Βεργίνη βρήκαν και πάλι απαντήσεις, εκμεταλλευόμενοι και το πολύ μικρό rotation του Προμηθέα, προσπέρασαν με 76-72 όμως οι Αχαιοί απάντησαν με σερί 7-0 και βρέθηκαν ξανά μπροστά τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (76-79) αλλά για λίγο. Ο Ηρακλής με πέντε μαζεμένους πόντους του Ίμπανκς προσπέρασε ξανά με 81-79 στα 2'. Το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά του. Με τρίποντο του Τζέριαν Γκραντ ο Προμηθέας βρέθηκε στο υπέρ του 84-83, ένα λεπτό πριν το τέλος και με καλάθι του Τζεράι Γκραντ στο 86-83 στα 22''. Το τρίποντο του Χάγκινς για την ισοφάριση ήταν άστοχο και ο Γιαννόπουλος από τη γραμμή του φάουλ «κλείδωσε» τη νίκη του Προμηθέα.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Χάρης Γιαννόπουλος το πήρε σχεδόν προσωπικά στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα με 21 πόντους και 7/15 σουτ εντός παιδιάς.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Προμηθέας έκανε σπουδαία δουλειά κοντά στο καλάθι, έχοντας 20/30 δίποντα ενώ έκανε και καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ (38-32).

 

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ