17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηρακλής – Περιστέρι 76-79: Με υπογραφή Μίλερ άλωσε το Ιβανώφειο (pic+vids)

Το Περιστέρι έψαχνε απεγνωσμένα την πρώτη του νίκη στη σεζόν, έχοντας χάσει τον ευρωπαϊκό στόχο του BCL και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την βρήκε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες. Το 79-76 στο «Ιβανώφειο» ήταν δίκαιο αφού η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, είχε περισσότερες λύσεις και πρωταγωνιστές και αντέδρασε ψύχραιμα στην τελική αντεπίθεση του Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι έκανα σήμερα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα μετά το ρεπό, το πάλεψαν αλλά έμειναν εκεί. Και οι δύο ομάδες την Τετάρτη (13/10) αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του FIBA Europe Cup, το Περιστέρι στο Μινσκ και ο Ηρακλής στην Ολλανδία με τη Λέιντεν. 

Σε υψηλό ρυθμό επιδίωξαν να παίξουν και οι δύο ομάδες από τη αρχή. Πήγαν σε πολλές επιθέσεις, δεν το... πολυζόρισαν και το δεκάλεπτο έληξε με 18-19, σκορ ενδεικτικό της ισορροπίας. Το Περιστέρι στο 23' πήγε στο +8, 20-28, με Κατσίβελη και Μορέιρα να το καθοδηγούν. Ακολούθησαν μερικά λεπτά... διαγωνισμού των Ντάγκλας και Μίλερ, ενώ ο Ηρακλής βρήκε τις λύσεις που ήθελε στο πρόσωπο του Κουζέλογλου και με αυτόν πλησίασε στο 38-39 του ημιχρόνου. 

Το Περιστέρι είδε και τον Τεράν Πετεγουέϊ να μπαίνει στη λίστα των πρωταγωνιστών και έχοντας περισσότερους τέτοιους πήρε από νωρίς στην τρίτη περίοδο σημαντική διαφορά, 42-51 στο 24' και τη συντηρούσε χωρίς πρόβλημα. Η αφύπνιση του Τέιλορ έδωσε ώθηση στον Ηρακλή, ο Ντάγκλας βρήκε μεγαλύτερο πεδίο δράσης αφού σταμάτησαν όλοι να ασχολούνται μαζί του, μείωσε στο 58-61 στο 29' και η περίοδος έληξε με  61-64. Ο κόσος ξεσηκώθηκε, ο Ηρακλής τονώθηκε, ο Ντάγκλας... σεληνιάστηκε, ο Κουζέλογλου ήταν κυρίαρχος μέσα στις ρακέτες και στο 37', ο Ηρακλής βρέθηκε σε θέση οδηγού, 71-70. Δύο τρίποντα ήταν η απάντηση του Περιστερίου, από Μίλερ και ΜακΚρι για το 71-76 στο 38'30''

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Ιαν Μίλερ ήταν σε διάρκεια ο πρωταγωνιστής του Περιστερίου, αλλά ο Ερικ ΜακΚρι έβαλε δύο καθοριστικά τρίποντα, για το 71-76 και για το 74-79 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι κατάφερε να πάρει εκτός έδρας νίκη έχοντας κάνει τον μεγάλο αριθμό των 20 λαθών και μάλιστα έναντι 10 του αντιπάλου, όμως υπερίσχυσε στα ριμπάουντ με 38-30 και το κυριότερο, κυράρχησε στα τρίποντα με το δικό του 9/16 να μην έχει καμία σχέση με το κακό 9/33 των γηπεδούχων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Το παρών στο γήπεδο έδωσε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή, ο Τράβις Ντάνιελς ο οποίος αναμένεται άμεσα να κάνει και το ντεμπούτο του, όπως και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Θόδωρος Δρακόπουλος ο οποίος έζησε την προσπάθεια της ομάδας του από την γνώριμη θέση του στην πρώτη θέση του πάγκου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ