23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ηρακλής – Ολυμπιακός 90-96: «Απόδραση» με Βεζένκοφ (vids)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε για δεύτερη φορά στο Ιβανώφειο, μετά τον αγώνα κυπέλλου όπου είχε κυριαρχήσει απόλυτα , μόνο που αυτήν χρειάστηκε να ιδρώσει για 45 λεπτά μάλιστα προκειμένου να αποφύγει το πρώτο στραβοπάτημα εντός συνόρων. Η νίκη με 96-90 ήρθε μετά από παράταση επί του Ηρακλή που έχασε μεν την ευκαιρία για μια εκτός προγράμματος επιτυχία, έπεισε δε ότι έχει τα φόντα να σταθεί στα πόδια του και να έχει μέλλον. 

Εκτός αποστολής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Χασάν Μάρτιν, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, στη 12άδα ο Κώστας Σλούκας ο οποίος επίσης ένιωθε ενοχλήσεις, έμεινε εκτός σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά μπήκε στο δεύτερο αφού ο αγώνας εξελισσόταν αμφίρροπος. Σημαντική απουσία και για τον Ηρακλή με τον Ελστον Τέρνερ να είναι εκτός δράσης για λόγους... ευτυχίας, αφού η σύζυγός του έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδάκια τους.

Ο Ολυμπιακός «πάγωσε» μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα από τον τραυματισμό του Κώστα Παπανικολάου και φάνηκε η επίδραση σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε με σκορ 13-15. Με τον Λούντζη να δίνει λύσεις, μαζί με τον ΜακΚίσι, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο +7, 29-36, αλλά ο Ηρακλής που είχε εντυπωσιακό τον Αγραβάνη και στις δύο πλευρές και αποδοτικό τον Ντάγκλας στην επίθεση, πλησίασε στο 34-36 της ανάπαυλας.

Ενα γρήγορο 9-0 του Ολυμπιακού μέχρι το 23' τον έφερε σε διψήφια διαφορά, 34-45, πήγε μέχρι το +16, 36-52, με τον Βεζένκοφ να ανεβάζει ταχύτητα, τον Σλούκα να μπαίνει στο ματς και την άμυνα να είναι πολύ πιο αποτελεσματική μη αφήνοντας εύκολα σουτ και διαδρόμους στους αντιπάλους. Το 54-63 του 30ου λεπτού μαρτυρούσε το καλύτερο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, με τον Ηρακλή πάντως να δείχνει καλή ψυχολογία και επ' ουδενί να παραδίδει όπλα.

Αντίθετα, βρήκε τρόπο να πάρει τον ρυθμό του αγώνα, να αιφνιδιάσει με την επιθετική του άμυνα τον Ολυμπιακό και με μπροστάρη τον Αγραβάνη να φέρει το ματς στα ίσια(!), 63-63 στο 34'. Ο ψυχρός εκτελεστής Τόνι Ντάγκλας με τρίποντο έκανε το 68-65 στο 35'. Ο Ολυμπιακός βρήκε μακρινά σουτ για να τρέξει ένα 7-0 και να φέρει το σκορ στο 68-72.

Δύο βολές του Λαρεντζάκη στα 28'' έκαναν το 70-74, ο Λιντς με τρίποντο έκανε το 75-76 στα 8'', ο Ντόρσεϊ με βολές στα 4'', 78-78, όμως, ο Παπαδάκης ακριβώς στην εκπνοή έβαλε το τρίποντο για την παράταση. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία και ευστοχία και έφυγε με μια νίκη... θρίλερ από το γήπεδο.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΥΣΗ: Ο Σάσα Βεζένκοφ άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα, αλλά όταν το έκανε αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση του Ολυμπιακού. Αυτός σήμανε το ξέσπασμα του τρίτου δεκαλέπτου, αυτός πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο στην παράταση που ουσιαστικά έκρινε το ματς αφού πήγε τον Ολυμπιακό στο +5.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ